top of page

El projecte A-porta aterra a Viladecans per lluitar contra la vulnerabilitat energètica i la solitud

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES VILADECANS | CONSUM D'ENERGIA | SOLITUD NO DESITJADA


El projecte d’apoderament veïnal A-porta, de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) es desplegarà els propers 10 mesos a 1.200 habitatges dels barris de la Montserratina, l’Eixample i el Ginestar per apoderar el veïnat que pateix vulnerabilitat energètica i per lluitar contra la solitud no desitjada.




10 veïns i veïnes del mateix barri que assessoren i aconsellen el seu veïnat visitant totes i cadascuna de les llars –els anomenats Picaportes- faran el porta a porta als habitatges per tal de donar consells i recursos per conscienciar sobre com realitzar un consum d’energia responsable, com adequar les llars al fred i a la calor amb solucions de baix cost i com entendre i reduir les factures de subministraments bàsics.


A més, el grup de Picaportes també informarà sobre recursos locals en relació a l'ocupació o als drets socials i detectarà -per tal d’evitar-les- situacions d’aïllament i/o solitud no desitjada a qualsevol edat i especialment en el cas de gent gran.


Les Picaportes (9 d’elles són dones) avisaran de les seves visites amb cartells que inclouen les seves fotos a la porteria i a comerços de l'entorn.


El projecte s’ha presentat aquest matí al barri de la Montserratina de Viladecans per part de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz Novella, i del president de la CONFAVC, Jordi Giró. També hi han intervingut dues de les veïnes Picaportes del projecte, Nadia Harbichi i Ariadna Benito.


L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz Novella, ha posat en valor el projecte social de la CONFAVC que, ha subratllat, “Teníem la concepció que havíem de canviar la forma de treballar a dins de les ciutats, que havíem de treballar més amb les comunitats de veïns, amb el teixit associatiu i amb els milers de persones que no estan associades i que no tenen aquesta informació”.


El grup de veïns i veïnes que fan el porta a porta són persones referents i conegudes a la zona, de diferents orígens i ètnies i representatives de la diversitat al barri, que han estat contractades per 25 hores mensuals i són formades i coordinades per la CONFAVC.


Una de les novetats en aquest nou barri serà la implantació de la nova APP de la CONFAVC, amb una secció específica d’A-porta, on els veïns i veïnes que es descarreguin l’aplicatiu podran enviar i rebre missatges de les persones Picaportes, demanar-los visites o rebre informació sobre el barri de Montserratina, l’Eixample i el Ginestar.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page