top of page

Viladecans promou les arts escèniques amb la 32ª edició del Festival Al Carrer de Viladecans

NOTÍCIES VILADECANS | ARTS ESCÈNIQUES | CULTURA

 

Publicidad

 

El Festival Al Carrer de Viladecans torna al seu entorn natural presencial els dies 2, 3 i 4 de juliol, després de l’edició online de l’any passat. Els carrers de la ciutat tornaran a ser enguany els escenaris on gaudirem de les arts escèniques en viu, recuperant una de les cites més esperades de l’estiu a Viladecans.
Aquesta edició, però, serà especial, ja que la situació sanitària encara obliga a ser prudents i complir amb certes condicions que canviaran una mica la fesomia del festival. Per tant, les dinou companyies participants es repartiran en quatre espais diferents, oferint diferents passis dels seus espectacles en el mateix dia, amb aforaments reduïts i controlats, i amb tot el públic assegut.


El Festival Al Carrer aposta enguany per contribuir a la reactivació de l’escena d’arts escèniques de carrer de Catalunya, recuperant els espectacles d’algunes de les companyies que havien d’actuar en l’edició del 2020, i amb una selecció d’artistes i instal·lacions del millor de l’escena catalana.


D’aquesta manera, la programació del Festival comptarà amb noms tan destacats com La Industrial Teatrera, Cia. Anna Confetti, Hotel Iocandi, Cia. Júlia Farrero, Cia. Alta Gama o Sound de Secà, que oferiran un ampli ventall de gèneres, des del circ a la intervenció teatral, passant per la música, l’acrobàcia o la dansa.


En total, una vintena de companyies que tornaran a omplir Viladecans amb la màgia de les arts escèniques de carrer.

Quatre espais diferents pels espectacles

La reducció en el nombre de companyies en l’edició especial d’enguany també comporta una reducció en el nombre d’espais i un canvi en el funcionament del festival. Quatre espais de la ciutat seran els escenaris on les companyies presentaran les seves propostes: Can Xic, jardins de Magdalena Modolell, Escola Àngela Roca i parc de la Marina.


Tant el parc de Can Xic com el parc de la Marina tindran dos escenaris diferents, on s’aniran alternant els espectacles cada hora, de manera que es puguin garantir les bones condicions d’accés del públic.


Els jardins de Magadalena Modolell es reserven per a les instal·lacions artístiques i participatives, amb les companyies Bacum, Peus de Porc, Holoqué i Tombs Creatius com a protagonistes. Aquest espai comptarà amb un circuit d’entrada i sortida per al públic, que facilitarà l’accés a aquestes propostes singulars.


Per últim, es recuperarà el pati de l’Escola Àngela Roca com a escenari del Festival Al Carrer de Viladecans. Aquest espai acollirà una companyia diferent cada dia, apostant pel llenguatge del circ en tres registres molt diferents que no deixaran indiferent ningú, i la intervenció de Colectivo Enmedio amb “Fancy Fence”.


Aforaments controlats i públic assegut

El funcionament dels espais tindrà algunes limitacions que canviaran la fesomia del festival.

Tots els espais, excepte els jardins de Magdalena Modolell, dedicats a les instal·lacions, comptaran amb cadires perquè el públic estigui assegut i es mantinguin les distàncies de seguretat de forma correcta.


Cada espai tindrà un aforament limitat i el públic accedirà de forma controlada i per ordre d’arribada, aportant les seves dades en el moment d’accedir a l’espai.


Per evitar les aglomeracions, els passis dels espectacles es realitzaran de forma alterna a cadascun dels escenaris dels espais del festival, facilitant d’aquesta manera el control d’accés i aforament.


Tot i que el Festival Al Carrer d’enguany serà diferent al que estem acostumats, aquesta edició tornarà a omplir Viladecans d’aquest ambient tan especial que aporta l’art i la vida als nostres carrers.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page