top of page

Tota la informació sobre la normativa a la platja de Gavà aquest estiu

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES GAVÀ | INFORMACIÓ I NORMATIVA | PLATJA

 

Publicidad

 

L’Ajuntament de Gavà dóna el tret de sortida a la temporada de platges 2021, que s’allargarà fins al 12 de setembre, amb el lema “Cuida’t - Cuida-la”. Una temporada que, per segon any consecutiu, està marcada per la pandèmia de la COVID-19. Amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat dels veïns de Gavà, del barri marítim i dels visitants, l’Ajuntament ha articulat tot un dispositiu per oferir els serveis necessaris.



L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha manifestat que “tot i que la situació va millorant i cada cop hi ha més persones vacunades, cal mantenir la prudència i seguir les mesures que indiquin les autoritats sanitàries en cada moment per gaudir d’un ús segur i responsable de les nostres platges.



Tancament de la platja per les revetlles de Sant Joan i Sant Pere

Precisament per evitar aglomeracions que posin en risc la bona evolució de la pandèmia, l’Ajuntament de Gavà ha decidit tancar l’accés a la platja durant la revetlla de Sant Joan. La restricció serà efectiva entre les 20 hores i fins a les 8 hores de l’endemà. També s’aplicarà per la revetlla de Sant Pere, vigília de la festivitat del patró de la ciutat.


Informació i seguretat

Per segon any consecutiu, s’ha contractat vuit joves per dur a terme actuacions informatives vinculades a les mesures COVID-19 a la zona marítima de Gavà.


En concret s’encarregaran d’informar els banyistes que cal mantenir la distància de seguretat: 2 metres entre banyistes i entre tovalloles; i l’obligatorietat de mantenir una distància interpersonal, de com a mínim 2 metres a la sorra, aigua, passejos, entrada a accessos i dutxes, i deixar 6 metres lliures des de la línia d’aigua.


Tambe hi haura el Punt d’Informació Turística, ubicat al costat del monument de la Vela, amb cartell cartelleria amb les indicacions higièniques i sanitàries per evitar els contagis i per avisar del tancament d’algun dels trams de litoral en cas que s’arribi al límit d’aforament.


Així mateix, es farà un reforç de la presència de la Policia Municipal amb l’objectiu de garantir la qualitat de l’espai públic, la seguretat i la convivència. La vigilància policial es realitzarà durant les 24 hores del dia i combinarà el patrullatge per les diferents zones d’interès amb patrulles en motocicleta, quad i turisme.


El dispositiu es completa amb servei de megafonia, des d’on s’emetran regularment missatges informatius, posant un èmfasi especial en els consells sanitaris, mesures de seguretat i alertes per estat del mar.


Salvament i socorrisme

Aquest servei serà operatiu els caps de setmana i festius durant els mes de juny, i a partir de juliol de dilluns a diumenge de 10 a 19 hores. Es prestarà des de tres llocs de socors ubicats als carrers de Roses, Premià i Vandellòs.


A les prolongacions d’aquests dos últims carrers hi ha accés adaptat per a persones amb discapacitat que arriba fins a l’aigua a través de passarel·les. El dispositiu es completa amb quatre cadires de vigilància, una torre d’intervenció, un quad i una moto d’aigua.


Mobilitat sostenible i segura

Sánchez ha explicat que “aquest estiu es reedita el dispositiu de mobilitat sostenible a la platja per preservar el caràcter urbà i residencial del barri marítim i els seus valors naturals. Aquest dispositiu es basa en dos eixos principals: la promoció de l'accés a la platja en transport públic, en bici o a peu i, a l'hora, la reducció de les places d'aparcament lliure.


Les mesures que ja s’han posat en marxa són:

Zona taronja: aparcament restringit en calçada a vehicles inclosos dins el cens municipal i/o dels residents que n’acreditin l’ús propi.

Zona d’aparcament a l’avinguda Europa, 36, restringida a vehicles que portin visible els distintius “CERO” i “ECO”, i els inclosos dins el cens municipal i/o dels residents que n’acreditin l’ús propi.


Ampliació de l’espai d’espera al costat de les parades d’autobús per facilitar el distanciament social.


Disciplina: reforç del servei de grua -sobretot caps de setmana i festius- i habilitació d’un dipòsit temporal per agilitar la retirada de vehicles estacionats indegudament.


Per promoure l’ús del transport públic, es disposa de quatre línies d’autobús que arriben a Gavà Mar:


GA1 amb una freqüència de 20 minuts tots els dies de la setmana. Serà gratuït els caps de setmana i festius fins al 12 de setembre.


• A la zona marítima també es pot arribar amb L94 i L95, amb una freqüència de pas de 20 minuts, i L77 (de Cornellà a Gavà Mar, passant per l’aeroport).


Desinfecció i neteja

Durant tota la temporada l’empresa municipal PRESEC i l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’encarreguen de les tasques de desinfecció i neteja del litoral. S’habilita un equip específic de sis persones per realitzar la neteja i desinfecció de l’espai públic.


L’AMB, per la seva banda, es farà càrrec del manteniment diari de la sorra amb maquinària i manualment, a més de la neteja i desinfecció de dutxes, rentapeus, bancs, cadires dutxa, passarel·les entre dunes, aparca-bicicletes, papereres i contenidors semisoterrats a la sorra, pals de banderes i senyals d’accessos.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page