top of page

Sant Boi assessora sobre la pujada de la factura de la llum. Consells per estalviar diners.

NOTICIES SANT BOI | ECONOMIA | PUJADA DEL COST DE LA LLUM


Des del passat 1 de juny van entrar en vigor els canvis sobre la factura elèctrica que afectarà a totes les llars i petit comerços. Un dels canvis mes notoris es que ara el consumidor passarà a disposar de tres períodes horaris amb tres preus diferents. En aquest sentit l'Ajuntament de Sant Boi ofereix, de forma on-line i gratuïta, un assessorament personalitza't a través del servei municipal ActiWatt.


L'accés a l'energia és un dret reconegut per llei, i que per tant aquelles famílies amb dificultats per a pagar les factures, han de saber que poden adreçar-se als serveis socials per evitar qualsevol tall de subministrament.

Pots escriure a: actiwatt@santboi.cat

Aquí t’avancem el més destacat i que hauràs de tenir en compte per estalviar diners en la teva factura de la llum:

  1. El preu més baix de l’energia elèctrica correspon als caps de setmana i festius, així com la franja horària de 0 a 8h. dels dies laborables. (P3 - Període Vall)

  2. El preu mig de l’energia elèctrica correspon a les franjes horàries compreses entre les 8 i les 10 del matí i de les 22 a les 24 hores de la nit. (P2 - Període Pla)

  3. I el preu més car que pot arribar a multiplicar-se per tre o sis vegades el preu del període Vall, tot depenent de la tarifa contractada amb la companyia subministradora, és el que està comprés entre les 10 i les 14 h. i les 18 i 22 h. (P1 - Període Punta).

També hi ha un segon punt a destacar i es que cada consumidor tindrà dos potències contractades, una lligada als períodes punta i pla, i una altra per el període vall.



Tenint en compte això, la nova tarificació pot ser una oportunitat d’estalvi si es pot aprofitar el traslladar el màxim de consum possible a les hores vall (rentadores, secadora, planxa, forn...). S'ha de comprovar la potència (els electrodomèstics que tenim connectats alhora) i ajustar just a la necessària. (si no t’ha saltat mai la llum és molt probable que tinguis més potència del que necessites). Aquestes recomanacions marcaran l'import final de la nova factura. També destacar que, en aquest nou context, l'ús de panells solars per l'autoconsum energètic és l'aposta que surt més a compte econòmicament.


Tots aquesta canvis afectaran als hàbits de consum de tots els consumidors i serà essencial, que per aconseguir un major estalvi, es controli els consums en hores punta, es doni prioritat a l'ús d'electricitat durant els caps de setmana i s'ajusti la potència necessària per la pròpia llar.



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page