top of page

Nou servei a Viladecans per a fomentar la igualtat d'oportunitats a les empreses

Actualizado: 29 jun 2021

NOTÍCIES VILADECANS | IGUALTAT OPORTUNITATS | ÀMBIT EMPRESARIAL

 

¿Tendré que pagar este año en mi declaración de la renta?

Publicidad

 

L’Ajuntament de Viladecans ha posat en marxa un servei d’informació i orientació per assessorar i acompanyar els negocis de Viladecans en la gestió dels recursos humans des de la perspectiva de gènere. El nou servei, anomenat Igualtat a l’Empresa, també vol identificar les necessitats del teixit empresarial en aquest àmbit a fi de poder-hi donar resposta i té previst engegar accions de sensibilització sobre la qüestió.




El servei és gratuït i està enfocat a empreses que tinguin entre 15 i 250 persones empleades. Està ubicat a Viladecans Atenció a les Empreses, a Can Calderon, i també funciona telemàticament a través de l’adreça electrònica igualtat@viladecans.cat.


Amb aquest esforç d’atenció tan específic, l’Ajuntament fa un pas més en el trencament del sostre de vidre i el foment de la igualtat d’oportunitats, aquest cop en l’àmbit empresarial. L’oficina municipal Igualtat a l’Empresa neix en un moment en que la igualtat de gènere marca l’agenda de les empreses del país.


La llei ccontempla que totes les empreses, independentment del nombre de persones treballadores en plantilla, estan obligades a respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats, adoptant mesures que garanteixin la igualtat entre totes les persones, sigui quina sigui la seva identitat sexual o de gènere, així com promoure condicions de treball que evitin l’assetjament.



Pla d’Igualtat i registre retributiu

A efectes pràctics, les empreses han d’elaborar dos documents que les obliguen al compliment d’aquestes condicions: el Pla d’Igualtat i el registre retributiu.


El primer, obligatori per a empreses de més de 50 persones contractades, recull objectius a mitjà i curt termini, així com accions concretes per assolir la igualtat, i requereix la creació d’una comissió que ha de vetllar pel seu bon funcionament.


El segon, com el seu nom indica, és un document on queda constància del sou de totes les empleades i empleats segons categoria per a la revisió de les inspeccions del Ministeri de Treball i Assumptes Socials.


Al nou espai d'Igualtat i Empreses es pot accedir a diversos recursos com són un vídeo al voltant de les línies estratègiques bàsiques dels plans d’igualtat o una guia sobre la normativa darrerament aprovada.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page