top of page

Comencen a Sant Boi les obres per crear una xarxa de calor a l'àrea d'equipaments de La Parellada

NOTÍCIES SANT BOI | ENERGIA RENOVABLE | PARELLADA

 

Publicidad

 

L'Ajuntament de Sant Boi ha iniciat els treballs per crear una xarxa de calor amb biomassa a l'àrea d'equipaments de La Parellada.


El projecte, cofinançat en un 60% per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) dins del marc del PNG Muntanyes del Baix i amb el suport tècnic inicial de la Diputació de Barcelona, preveu generar estella forestal gràcies a l'aprofitament dels excedents procedents de la poda de l'arbrat, el manteniment de les franges de protecció contra incendis i el conjunt de les tasques que es duen a terme per afavorir el creixement sostenible dels boscos.
A partir de la pròxima tardor, l'estella forestal es podrà aprofitar com a combustible per a la nova xarxa de calor. S'alimentarà així amb una font d'energia renovable la caldera que proporcionarà aigua calenta sanitària i climatització al complex poliesportiu, els vestidors del camp de futbol i l'escola Parellada . La potència de la caldera serà de 500 kW.


La futura xarxa de calor produirà 1,2 milions KWh anuals d'energia renovable (biomassa) i comportarà un estalvi de 109.000 m3 de gas natural. Les emissions de CO2 a l'atmosfera es reduiran en 396 tones anuals.


La creació d'una xarxa de calor amb biomassa a La Parellada és una de les actuacions més importants previstes en l'actual Pla d'acció per l'energia sostenible i el clima de Sant Boi per afavorir la transició cap a un nou model energètic , promoure la utilització d'energies renovables, reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i lluitar contra l'emergència climàtica dintre de l'estratègia global per un Sant Boi saludable i sostenible.


En el sector d'equipaments de La Parellada conflueixen diversos projectes rellevants impulsats per l'Ajuntament per promoure l'eficiència energètica, l'autoconsum fotovoltaic compartit i la biomassa. Per aquest motiu, La Parellada serà el primer sector climàticament positiu de Sant Boi.


Comentários


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page