top of page

Comencen a Sant Boi les obres per crear una xarxa de calor a l'àrea d'equipaments de La Parellada

NOTÍCIES SANT BOI | ENERGIA RENOVABLE | PARELLADA

 

Publicidad

 

L'Ajuntament de Sant Boi ha iniciat els treballs per crear una xarxa de calor amb biomassa a l'àrea d'equipaments de La Parellada.


El projecte, cofinançat en un 60% per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) dins del marc del PNG Muntanyes del Baix i amb el suport tècnic inicial de la Diputació de Barcelona, preveu generar estella forestal gràcies a l'aprofitament dels excedents procedents de la poda de l'arbrat, el manteniment de les franges de protecció contra incendis i el conjunt de les tasques que es duen a terme per afavorir el creixement sostenible dels boscos.Tota la informació sobre la normativa a la platja de Gavà aquest estiu

Sant Boi assessora sobre la pujada de la factura de la llum. Consells per estalviar diners

Més d'una trentena d'activitats per a infants a aquest estiu a Viladecans


A partir de la pròxima tardor, l'estella forestal es podrà aprofitar com a combustible per a la nova xarxa de calor. S'alimentarà així amb una font d'energia renovable la caldera que proporcionarà aigua calenta sanitària i climatització al complex poliesportiu, els vestidors del camp de futbol i l'escola Parellada . La potència de la caldera serà de 500 kW.


La futura xarxa de calor produirà 1,2 milions KWh anuals d'energia renovable (biomassa) i comportarà un estalvi de 109.000 m3 de gas natural. Les emissions de CO2 a l'atmosfera es reduiran en 396 tones anuals.


La creació d'una xarxa de calor amb biomassa a La Parellada és una de les actuacions més importants previstes en l'actual Pla d'acció per l'energia sostenible i el clima de Sant Boi per afavorir la transició cap a un nou model energètic , promoure la utilització d'energies renovables, reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i lluitar contra l'emergència climàtica dintre de l'estratègia global per un Sant Boi saludable i sostenible.


En el sector d'equipaments de La Parellada conflueixen diversos projectes rellevants impulsats per l'Ajuntament per promoure l'eficiència energètica, l'autoconsum fotovoltaic compartit i la biomassa. Per aquest motiu, La Parellada serà el primer sector climàticament positiu de Sant Boi.


#SantBoi #Parellada #AMB #projecte #calor #biomassa #estellaforestal #energiarenovable #poliesportiu #combustible #sostenible #mediambient

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page