top of page

Sant Boi comptarà amb un autobús 100% elèctric que circularà pel futur eix de la carretera C-245

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | AUTOBÚS ELÈCTRIC | MOBILITAT

 

Publicidad

 

El dimecres 28 de juliol l'alcaldessa, Lluïsa Moret, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i els alcaldes de Cornellà de Llobregat, Viladecans, Castelldefels i Gavà, Antonio Balmón, Carles Ruiz, Maria Miranda i Gemma Badia, van participar en la prova pilot de circulació d’un autobús elèctric articulat per l’eix de la carretera C-245.L'autobús és un model MAN Lion's City 18E, 100% elèctric i articulat. La prova del vehicle, que porta el distintiu Ecobus, servirà per analitzar-ne el consum d'energia de cara a la futura línia de Bus Metropolità M8 , que circularà pel futur nou eix de la C-245. El vehicle disposa d’unes bateries de 640 kWh, situades al sostre, que es carreguen de nit a les cotxeres.


L'alcaldessa, Lluïsa Moret, es refereix a aquest vehicle com " un bon exemple del nou model sostenible de transport públic per a la mobilitat metropolitana, plenament en la línia de l'aposta de Sant Boi per la sostenibilitat".


“Estem analitzant i comprovant l’evolució dels autobusos elèctrics amb més autonomia, que poden arribar fins a gairebé 16 hores en actiu, per al futur eix de la C 245. Recordem que la gran reforma que estem fent en aquest àmbit inclourà també un carril bus”, ha exposat Antoni Poveda, durant la visita. “Necessitem vehicles d’aquestes característiques i de gran capacitat per atendre la gran demanda de transport públic d’aquest eix ”, ha afegit.


El Pla metropolità de mobilitat urbana (PMMU) 2019-2024, full de ruta de la mobilitat de l'organisme metropolità, demana la renovació de la flota i les millores del servei de bus metropolità l’AMB per seguir impulsant el transport públic i una mobilitat metropolitana més sostenible.


Comentarios


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page