top of page

Nova aportació de sorra a la platja de Gavà per pal·liar la regressió

NOTÍCIES GAVÀ | REGRESSIÓ PLATJA | ESTIU

 

¿Tendré que pagar este año en mi declaración de la renta?

Publicidad

 

La platja de Gavà va rebre una nova aportació de sorra el divendres 2 de juliol per pal·liar les pèrdues provocades pels temporals.


L’aportació va ser de 20.000 metres cúbics i correspon a la reposició anual de sorra a càrrec de l’Autoritat Portuària de Barcelona, en aplicació de la Declaració d’Impacte Ambiental de les obres d’ampliació del Port.
Unes intervencions que es realitzen des de l’any 2015, coincidint amb l’inici de la temporada de platges, amb un parèntesi a l’estiu de 2016.


La reposició és farà en dos punts concrets: una entre el carrer Cadaqués i passat el carrer Arenys, i l’altre entre els carrers Begur i Premià. En el primer tram s’hi vessaran uns 15.000 metres cúbics, i al segon, uns 5.000.


La sorra, procedent del fons marí de Port Ginesta, es transportarà amb una draga fins a la platja de Gavà, on es vessarà mitjançant una canonada submergida. Posteriorment, i amb maquinària adequada, és distribuirà de manera uniforme en alçada i no en amplada, seguint l’estratègia municipal de protecció de la costa envers els temporals i el fenomen de la regressió.


Es preveu que els treballs s’allarguin durant sis dies. La reposició es realitzarà en horari ininterromput, caps de setmana inclosos. Des de l’Ajuntament s’ha instat a l’empresa que executarà els treballs a que adopti les mesures necessàries per minimitzar l’impacte, sobretot sonor, tant de dia com de nit, i que utilitzi els equips de treball més adients per fer-ho possible.


A partir del divendres passat va quedar tancat l’accés al primer tram afectat, entre els carrers de Cadaqués i Arenys. Unes afectacions que estan degudament senyalitzades.


Quant a la zona de sorra, només quedarà restringit l’accés a l’àrea de treball, que es farà per trams d’uns 150 metres de llarg. Les tasques començaran a la banda Castelldefels i s’aniran traslladant en direcció Viladecans.


コメント


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page