top of page

Gavà contracta 5 persones pel projecte "Ocupació Verda" sobre el reciclatge i el medi ambient

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES GAVÀ | MEDI AMBIENT | SOSTENIBILITAT


L’Ajuntament de Gavà fa un pas més amb el Projecte «Ocupació Verda». L’itinerari mixt de formació, orientació i treball adreçat a 15 persones en situació d’atur de la ciutat i iniciat al mes de març acaba de seleccionar cinc persones que treballaran a jornada completa i durant sis mesos a l’empresa municipal PRESEC.
El tinent d’alcaldessa d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat, Jordi Tort, ha donat la benvinguda a les cinc persones que s’incorporen a PRESEC en el marc d’aquest programa realitzat amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


El tinent d’alcaldessa ha afegit que “l’objectiu és generar noves oportunitats laborals a través de l’ocupació verda i demostrar que l’economia circular no és un model del futur sinó que ja genera llocs de treball”.


Les 15 persones participants en el projecte també han rebut les accions formatives professionalitzadores becades en l’especialització de promotor/a ambiental, i Operador/a de planta de recuperació i separació de residus.


Totes cinc persones treballaran en l’àmbit de l’ocupació verda. Una d’elles oferirà els seus serveis com a informador/a, donant suport a la campanya de reciclatge “Més Verda, Més Neta”, a més d’informar a la ciutadania sobre les diferents modalitats de recollida de residus a la ciutat.


Per la seva banda, l’informador/a ambiental atendrà les persones que portin els residus al Punt Verd, ajudant-los a dipositar cada resta a les cubetes corresponents i serà responsable de la neteja i manteniment d’aquest espai.


Per últim, les tres persones dedicades a neteja i residus, mantindran nets, a més dels vials en general, els elements que s’hi trobin com papereres, escocells o herbes.


La resta de persones participants continuaran al projecte amb un itinerari personalitzat d’inserció laboral. Podran accedir a accions formatives i/o informatives, a més d’un procés de coaching individual i intermediació laboral amb empreses. L’objectiu serà aconseguir inserció laboral en ocupacions relacionades amb els perfils professionals treballats en el projecte o altres que puguin sorgir.


Aquest projecte es realitza amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Àrea de Desenvolupament econòmic), en el marc del Pla de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page