top of page

Desprès de l'estiu tornaran a Viladecans els casals de barri i de gent gran

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES VILADECANS | CASALS GENT GRAN | PANDÈMIA

 

Publicidad

 

Si la pandèmia s’està fent llarga per a tothom, per a les entitats encara més. Però la llum al final del túnel ja es veu: després de l’estiu es començarà a recuperar la vida associativa dins de la xarxa d’equipaments comunitaris –ateneus, casals de barri i casals de gent gran– on desenvolupen la seva activitat desenes d'entitats i on es van fer, a l'any 2019, més de 450 activitats.




Des del mes de juny, en el marc del Pla de Reactivació Local, l’Ajuntament de Viladecans està revisant els edificis per estudiar les mesures necessàries de ventilació i aforament que les converteixin en espais segurs. En equipaments on no es podien garantir les mesures, com el del carrer de Ferran i Clua –on té la seu l'AV. Hospital-Roca–, s'ha aprofitat per fer una reforma integral.


Així, es preveu explicar aquest juliol al teixit associatiu com serà el retorn als equipaments –que es va veure frustrat la tardor passada– i agrair-li la paciència i la resiliència.


El principal valor del teixit associatiu, la seva essència comunitària, s’ha convertit durant la pandèmia en el seu principal enemic i l’ha abocat a la pràctica inactivitat fins més tard que qualsevol altre sector social en no poder fer servir els equipaments, tal com indicava la Generalitat a través del PROCICAT.


En alguns casos, els equipaments s’han destinat a seguir prestant serveis que necessitaven de més espai a causa de les mesures sanitàries per la pandèmia o a nous serveis fer front a la COVID.


Per exemple, s’hi han cedit a la Generalitat per fer-hi proves PCR o per a la campanya de vacunació, o han acollit activitats o serveis sobre atenció psicològica, suport a la recerca de feina, formació i atenció a infants i joves. Tots, serveis adreçats a col·lectius afectats per l'impacte de la pandèmia.


Aquest estiu, l’Ajuntament està acompanyant a les entitats en la reactivació. D’una banda, se'ls facilita l’obtenció del certificat digital per fer tramitacions telemàtiques i, de l’altra, s'ofereix un assessorament integral individuaitzat sobre dubtes derivats de l’afectació de la pandèmia a la gestió i l’activitat associativa, que substitueix les accions formatives grupals que es feien abans.


A més, després de l’estiu es potenciaran les capacitats digitals del teixit associatiu i s’estrenaran serveis per facilitar les reunions.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page