top of page

L'AMB convertirà la Casa de la Vila de Sant Boi en un edifici amb energia 100% renovable

NOTÍCIES SANT BOI | ENERGIA RENOVABLE | MEDI AMBIENT

 

¿Tendré que pagar este año en mi declaración de la renta?

Publicidad

 

Sant Boi participarà en un projecte de l'AMB que convertirà l'edifici de la Casa de la Vila en 100% renovable. El Projecte H2020 ProcuRE hi invertirà en millores als sistemes de climatització, tancaments i generació d'energia solar fotovoltaica, entre d'altres. Els principals avantatges seran l'estalvi en consums energètics.




A més, l'AMB coneixerà així de primera mà les úlltimes innovacions tecnològiques existents a escala europea pel que fa a la integració d'energies renovables en les edificacions, per poder-les aplicar posteriorment en altres equipaments a Sant Boi i a tota la metròpolis de Barcelona.


Encara que alguns edificis, en l'actualitat, assoleixen grans nivells d'eficiència energètica, mai no aconsegueixen consumir el 100 % d'energia renovable. Algunes solucions innovadores, com l'energia fotovoltaica de capa fina i noves solucions de climatització d'alta eficiència faran possible aquest salt fins al 100 %.


L'objectiu del projecte ProcuRE és realitzar una compra precomercial entre cinc entitats públiques locals d'arreu d'Europa (entre les quals l'AMB), per adquirir components i sistemes energètics innovadors i assolir un subministrament 100 % renovable en l' edifici municipal pilot escollit, en aquest cas la Casa de la Vila de Sant Boi.


Aquests sistemes inclouen tant components de generació d'energia (com ara plaques solars), com elements que redueixin la demanda energètica de l'edifici, per tal d'aconseguir el màxim nivell d'eficiència possible.


Mitjançant aquest projecte, Sant Boi esdevindrà laboratori metropolità de tecnologia de darrera generació per a l'ús de fonts d'energia 100% renovables als edificis públics. És un pas més en el camí iniciat pel municipi cap a la transició energètica i la lluita contra l'emergència climàtica.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page