top of page

La Xarxa de Municipis LGTBI presenta 2 guies per millorar la inserció laboral de persones trans

NOTÍCIES SANT BOI | INSERCIÓ LABORAL | LGTBI

 

¿Tendré que pagar este año en mi declaración de la renta?

Publicidad

 

La Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya ha presentat aquest dimarts passat, dia 2 de novembre, dues guies adreçades a la millora de la inserció laboral de les persones trans. L'Ajuntament de Sant Boi és un dels ajuntaments de Catalunya que integren aquesta xarxa, formant part de la seva secretaria.




Les guies són fruit del compromís de la Xarxa per l'impuls de les polítiques LGTBI per defensar els drets fonamentals de les persones trans, en aquest cas mitjançant la millora de la inserció laboral. L'acte de presentació ha comptat amb la presència del regidor de Polítiques LGTBI de l'Ajuntament de Sant Boi, Marc Aguilà.


Dins del col·lectiu LGTBI, les persones trans, especialment les dones, són les que pateixen més els efectes dels biaixos inconscients i dels prejudicis, especialment durant els processos de selecció; com a conseqüència pateixen uns nivells de desocupació i precarietat laboral molt més elevats que la població general.


Una de les guies s'adreça al personal dels serveis tècnics d'ocupació, tot oferint-los eines per atendre les necessitats laborals específiques de les persones trans (durant la recerca de feina, durant la incorporació al lloc de treball o per mantenir-lo). També s'aborden fórmules per incidir en la millora de l'ocupabilitat del col·lectiu.


L'altra guia s'adreça a les administracions i a les empreses amb l'objectiu d'afavorir que les persones treballadores que vulguin iniciar una transició de gènere no abandonin la feina durant el procés, contribuint a fomentar la seva estabilitat laboral i a impedir que les administracions perdin talent i diversitat.


En l'elaboració dels dos documents han participat professionals vinculats a diversos àmbits de l'ocupació i de la igualtat de gènere i les polítiques LGTBI. A més, s'ha comptat amb la participació del propi col·lectiu i d'especialistes en la matèria LGTBI.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page