top of page

Neix la Xarxa Educativa 0-3 de Gavà, per garantir el benestar dels infants i les seves famílies

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES GAVÀ | XARXA COL·LABORATIVA | EDUCACIÓ

 

Publicidad

 

El 30 de novembre coincidint amb el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, es va constituir la Xarxa Educativa 0-3 de Gavà. L’acte va reunir representants de tots els centres educatius de la ciutat dedicats a l’educació de la petita infància.


La xarxa aplega professionals i serveis de la ciutat dedicats als nens i nenes de 0 a 3 anys, amb l’objectiu de posar en relleu el valor educatiu en la petita infància i incidir en els índexs d’escolarització.




La xarxa es constitueix en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat amb la voluntat de ser un espai comú per als professionals i equips d’atenció als infants i les seves famílies.


En aquest sentit, té l’objectiu d’establir canals de comunicació àgils entre els diferents centres, escoles bressol i llars d’infants de la ciutat. Esdevindrà així un espai de participació i reflexió conjunta des d’on es podrà generar una visió comuna dels infants, la criança i els rols parentals, valorant l’etapa 0-3 com a etapa educativa i incidir en els índexs d’escolarització.


A la xarxa s’hi han adherit tots el centres de Gavà que treballen per aquesta franja d’edat. En total, 7 escoles bressol i dues llars d’infants públiques, 2 col·legis amb aules de P2 i el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP).


L’acte de constitució de la Xarxa Educativa 0-3 va tenir lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal i va comptar amb la participació de Xavier Gimeno Soria, docent a la Universitat de Bologna, doctor en Pedagogia, llicenciat en Psicologia i mestre d’Educació Infantil i d’Educació Primària.


Gimeno va parlar sobre la importància de l’etapa 0 a 3 anys i de l’acompanyament a les famílies des d’una visió comunitària.


La ponència va estar recolzada visualment per l’artista gràfica de lettering Mercè Pedraza que va crear en viu paraules destacades durant l’acte que van ser projectades en una pantalla.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page