top of page

Viladecans s'incorpora a la xarxa europea de rutes cicloturistes

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES VILADECANS | CICLISME | ESPORTViladecans s’acaba d’incorporar a la xarxa europea de rutes cicloturistes EuroVelo, després que la Generalitat de Catalunya hagi finalitzat els 300 metres de carril bici que faltaven per unir el tram ciclable del Camí del Mar amb el que hi ha entorn a l’aeroport del Prat.
Eurovelo treballa en el desenvolupament de 17 recorreguts per Europa, tres dels quals per territori espanyol, que estan tots en procés de creació amb trams ja en actiu i altres en projecte. Viladecans està dins de la ruta EuroVelo 8 que, amb gairebé 7.500 quilòmetres per l’arc mediterrani, unirà deu països, des de Càdis (Espanya) a Nicòsia (Xipre).


Al seu pas per Catalunya, aquesta ruta ja disposa de dos trams en funcionament: un entre la frontera francesa i Sils i l’altre entre Premià de Mar i Viladecans, que tot just s’ha senyalitzat fa uns dies coincidint amb el Congrés CicloBCN21, que s’ha fet a Barcelona del 5 al 7 d’octubre.


La iniciativa promou els viatges sostenibles –aposta que comparteix Viladecans per al seu model de desenvolupament turístic– tot permetent tant llargs recorreguts en bicicleta com facilitant un turisme de proximitat a través de la bici, tot convertint a Viladecans en la porta d’entrada cicloturista al Delta.


I és que a l’abaixador de Renfe se suma la intermodalitat amb el transport públic amb l’accés a través del metro, amb la L9 a l’aeroport i, properament, amb la L5 a Cornellà amb la creació del carril bici a la carretera comarcal C-245.


A més, la nova connexió dels carrils bici del territori facilita els desplaçaments quotidians en bicicleta de la gent de Viladecans, com per exemple l’accés a un gran pol d’activitat laboral com l’aeroport i el seu entorn i, per primera vegada, a la xarxa de metro, a través de la línia L9.


Protagonisme al congrés CicloBCN21

La ruta EuroVelo 8 ha estat una de les protagonistes del congrés CicloBCN21 i alguns dels seu participants han visitat Viladecans en una les activitats de camp de l’esdeveniment.

Viladecans també hi ha estat present en la cita amb la participació del tinent d’alcalde de Transició Ecològica, Mobilitat i Residus, Jordi Mazón, en una de les videocomunicacions que s’han reproduit en el congrés durant els tres dies de celebració.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page