top of page

Viladecans celebra la segona AeroHackathon dedicada a cercar solucions a reptes aeroportuaris

NOTÍCIES VILADECANS | PROJECTES | AEROPORT

 

Publicidad

 

Una vintena de hackers van gaudir aquest cap de setmana d’una trobada especialitzada amb l'objectiu de crear solucions innovadores a reptes vinculats al sector aeroportuari. Les jornades de formació i innovació, que reben el nom d’Aerohackathon, van comptar amb l'assessoria i l'acompanyament de mentors experts.
Els participants, organitzats en equips multidisciplinars, treballaran tres reptes principals, centrats en la sostenibilitat i canvi climàtic, l’experiència dels passatgers i els serveis de Handling dels aeroports. La trobada serà en format híbrid presencial més online, “non stop”, i tindrà lloc en els espais de Viladecans Innovació Empresarial (VIE), en la primera planta de l'edifici CUBIC els dies 17, 18 i 19 de desembre.


Els reptes que es plantejaran a les persones que hi participin són tres:


1) Sostenibilitat i canvi climàtic –tractar de trobar i desenvolupar solucions tecnològiques que permetin fer uns aeroports més sostenibles i més respectuosos amb el medi ambient.


2) Experiència d’usuari millorar l'experiència dels passatgers i la seva seguretat mitjançant les noves tecnologies.


3) Serveis de Handling l'excel·lència en els serveis d’assistència en terra o handling és una part important de l'experiència positiva del viatger envers l'aeroport i, en aquest repte es tracta d’esbrinar si les tecnologies poden facilitar les activitats d'atenció al viatger, la facturació o la recollida dels equipatges i altres serveis relacionats.


Per desenvolupar aquests reptes no importen els coneixements sobre el sector que tinguin els participants, sinó la seva capacitat per idear i imaginar solucions innovadores i disruptives.


Per a aquesta edició es busca interès per crear un equip motivat que permeti desenvolupar un nou projecte basat en algunes de les tecnologies que es proposa a l’esdeveniment per resoldre aquestes situacions: la intel·ligència artificial, assistents virtuals, el Big Data, l’IoT, el tracking o la robotització i automatització de processos, entre d’altres.


L'Aerohackathon porta implícita una competició. Els projectes que sorgeixin durant aquests dies es presentaran i seran avaluats per un jurat d'experts en diferents àrees relacionades amb el repte i l'emprenedoria.


Els premis per a l'equip guanyador seran un Kit tecnològic per a cada membre de l'equip consistent en: una impressora 3D, un kit complet d’Arduino, un kit complet de Raspberry Pi.


A més, tindrà la possibilitat d'accelerar el seu projecte a Viladecans Innovació Empresarial (VIE) durant sis mesos: un espai gratuït per a desenvolupar el projecte, ús del laboratori equipat per a fer prototips, espais de reunió i formació, mentoria i acompanyament tant de gestió empresarial com de solucions tecnològiques, xarxa de contactes.


Més informació: isobrinom@viladecans.cat, 93 635 18 06


コメント


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page