top of page

Viladecans, referent innovador i sostenible al fòrum Greencities

NOTÍCIES VILADECANS | CIUTAT VERDA | SOSTENIBILITAT

 

¿Tendré que pagar este año en mi declaración de la renta?


Publicidad

 

El 29 i el 30 de setembre són les dates en què enguany se celebra a Màlaga el fòrum Greencities, la trobada de referència a Espanya per a tots els agents implicats en la construcció de ciutats intel·ligents, innovadores i sostenibles.
Com en anys anteriors, Viladecans no ha volgut faltar a la cita, i aquest any hi ha participat no només com a ciutat compromesa amb la innovació i la sostenibilitat, sinó també representant el seu paper de copresidenta de la Red Innpulso —compartit amb el municipi basc d’Ermua des del setembre de 2020—, entitat que presideix del Comitè Organitzador d'aquesta edició.


La delegació viladecanenca ha estat encapçalada pel mateix alcalde Carles Ruiz, el qual ha intervingut tant en la conferència d'obertura de l'espai Greencities Arena, com posteriorment en l'acte inaugural del fòrum. En ambdós actes, l'alcalde ha posat en relleu la necessitat d'unes administracions actives en la creació d'ecosistemes innovadors.


En aquest sentit, Ruiz ha destacat també que "l'única manera d'enfrontar-se a la incertesa és amb el coneixement, compartint informació i creant xarxes de col·laboració que ens permetin desenvolupar estratègies innovadores".


En aquesta mateixa línia de compartir coneixement, Viladecans també tindrà l'oportunitat de mostrar-se com una ciutat oberta a compartir les seves solucions a algunes d'aquestes incerteses de futur, com la lluita contra el canvi climàtic, trobar una forma de generar un impacte positiu a través de les noves tecnologies o millorar la qualitat de vida de la ciutadania.


Per a això, la punta de llança de la ciutat aquest Greencities serà el Vilawatt, el projecte de model de companyia energètica local que actualment s'està exportant a altres ciutats europees, i que es presentarà dijous 30 de setembre a l'espai VodafoneTECH.


De la mà de Pere Gutiérrez, coordinador del projecte energètic del Vilawatt, el projecte es mostrarà com un exemple d'èxit en la implicació conjunta de diferents agents de la societat (administracions públiques, escoles, famílies, comerços i empreses, etc.) per tal d'arribar a un model canvi energètic, d'una forma innovadora i sense precedents a Europa.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page