top of page

Viladecans ofereix ajudes per afrontar el lloguer a persones en situació de vulnerabilitat

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES VILADECANS | AJUDES | HABITATGE

 

Publicidad

 

L'Ajuntament de Viladecans ha posat en marxa una ajuda local per a totes i tots els viladecanencs que siguin titulars d'un contracte de lloguer de l'habitatge habitual amb la condició que estigui situat a Viladecans i que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica i social a causa de la pandèmia.
Aquesta ajuda cobrirà una part de les despeses de lloguer, en concret, els rebuts de lloguer vençuts i pagats de gener a desembre d'aquest any 2021 i per un import total màxim de 1.200€ (100 euros per cada mes de l'any). Aquesta iniciativa forma part del Pla de Reactivació Local 2021.


Per poder rebre aquesta ajuda, a més de ser titular, en qualitat d'arrendatari/ària, del contracte de lloguer i que aquest estigui empadronat/da a Viladecans des d'un any abans de la publicació de les bases, la renda de lloguer no ha de ser superior a 800€/mes.


A més, la unitat de convivència ha d'haver deixat d'obtenir les rendes o ingressos corrents a partir de la situació de pandèmia, és a dir, estar en situació d'atur, ERTO, empresaris/àries o autònoms/es que han hagut de reduir la jornada de treball o cessat la seva activitat o altres circumstàncies que han suposat una pèrdua substancial d'ingressos, no arribant al conjunt total dels ingressos nets previs a la situació de pandèmia).


Aquesta ajuda es pot demanar fins al 30 de novembre i és compatible amb altres ingressos, subvencions i ajuts, sempre que tinguin la mateixa finalitat i l'import total de les diferents assignacions econòmiques per les mateixes despeses no sigui superior al seu cost.


No obstant això, no es poden considerar despeses subvencionables aquelles que estiguin relacionades directa o indirectament amb l'habitatge objecte de la subvenció.


Durant l'Estat d'Alarma i els mesos posteriors a aquest període, molts viladecanencs i viladecanenques han patit una reducció en els seus ingressos que els ha obligat a canviar d'hàbits i a modificar dinàmiques i previsions de vida per fer front a diferents pagaments, entre d'altres, les rendes de lloguer, que han anat debilitant la seva economia i, en molts casos, han pogut generar tensions i situacions personals i familiars complicades.


Les peticions s'han de realitzar, amb cita prèvia, a l'oficina Viladecans Informació (pl. Europa, 7) o bé a la Seu Electrònica de l'Ajuntament. Les bases es poden consultar a la Seu Electrònica.


Per a més informació sobre els requisits i el procediment cal dirigir-se a l'Oficina Local de l'Habitatge (C/ Santiago Rusiñol, 8, amb cita prèvia trucant al 92 637 94 86).


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page