top of page

Sant Boi crea una taula de treball per impulsar l'alimentació saludable i sostenible a la ciutat

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | ALIMENTACIÓ | SOSTENIBILITAT

 

Publicidad

 

La nau de la Cooperativa Agrària Santboiana va acollir l'acte oficial de constitució de la Taula de Treball de l'Estratègia Alimentària de Sant Boi. Una vintena d'entitats, agents econòmics, centres de recerca i institucions han signat el document d'adhesió a aquest nou organisme, que neix amb l'objectiu d'impulsar a la ciutat el projecte estratègic "+Agricultura de proximitat +Alimentació saludable" i promoure una visió del sistema alimentari com a dret col·lectiu.
El seu objectiu amb aquest projecte és sumar esforços a la ciutat per, en un context d'emergència climàtica, social i sanitària, poder avançar cap a un sistema alimentari respectuós amb la salut de les persones i la salut del planeta.


Taula de Treball de l'Estratègia Alimentària

La Taula de Treball de l'Estratègia Alimentària de Sant Boi és un nou espai de participació, col·laboració i transparència que promourà polítiques i accions per l'alimentació saludable i sostenible des d'un enfocament global, tenint en compte tot el cicle alimentari des de la producció fins a la comercialització i el consum.


Acte de constitució de la Taula de Treball

L'acte ha comptat amb la presència institucional de l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i altres representants del consistori local, a més del director de l'Àrea de Presidència de l'AMB, Salvador Milà.


Durant la seva intervenció, Lluïsa Moret ha afirmat que "avui comencem una experiència molt important que ens situa en el centre d'un gran projecte", com és Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021. "Sant Boi hi ha volgut ser present", ha afegit, "per expressar una aposta clara i un compromís de ciutat, compartit per molts agents, amb l'agricultura de proximitat i amb una alimentació saludable i sostenible".


Setmana de l'Alimentació Sostenible i Saludable

L'acte de constitució ha tingut lloc durant la celebració a Sant Boi, del 14 al 21 d'octubre, de la Setmana de l'Alimentació Sostenible i Saludable. L'Ajuntament ha organitzat una àmplia programació d'activitats que inclouen, entre altres propostes, una gimcana familiar, showcookings als mercats, una recollida d'excedents alimentaris al Parc Agrari i tallers saludables i sostenibles.


Promoció de productes de proximitat i de temporada

Diversos establiments hi participen oferint promocions per a la compra de productes de proximitat i de temporada. A més, els restaurants col·laboradors cuinen menús sostenibles i saludables de km.0. Hi ha també una parada amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat itinerant aquests dies per diferents places i carrers de la ciutat.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page