top of page

Sant Boi crea un servei d'informació ambiental per potenciar els valors del seu entorn forestal

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | ENTORN NATURAL | MEDI AMBIENT



L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en funcionament un nou servei d'informació ambiental a l'entorn forestal i fluvial de Sant Boi, a càrrec de l'Associació de Voluntaris de Medi Ambient i Entorn Natural Prodema. La iniciativa reforça la figura i el paper dels 'agents de salut', que estén ara al medi natural de manera permanent la seva tasca en favor de la salut i la qualitat de vida de la ciutadania.




El personal del servei està present als boscos del municipi i als voltants del riu Llobregat, tot transmetent a la ciutadania els valors de la natura de Sant Boi i la necessitat de preservar-los.


Entre les seves funcions també hi ha prevenir actes incívics i incendis forestals per protegir la biodiversitat del municipi i, en definitiva, la salut del medi i de les persones. Les incidències que es detectin es comunicaran als diferents serveis implicats en cada cas, per tal que puguin intervenir i adoptar solucions amb rapidesa.


La figura de l'agent de salut, que s'ha vist molt reforçada a Sant Boi a causa de les necessitats generades per la pandèmia, s'ha revelat com una bona fórmula per vetllar per la salut de les persones i el medi (va ser molt útil, per exemple, durant l'etapa de la 'desescalada', o per acompanyar a peu de carrer la població juvenil fomentant hàbits i conductes saludables).


En paral·lel, l'afluència a l'entorn natural per part de la ciutadania ha crescut força en els darrers temps i comporta una pressió important per al medi. Aquesta pressió ha fet més evident la necessitat de mantenir informada la ciutadania per donar a conèixer la importància i els valors de la infraestructura verda i assegurar un comportament cívic i respectuós.


La infraestructura verda comporta beneficis per a l'ecosistema que contribueixen de forma substancial a la millora de la salut i la qualitat de vida a la ciutat (biodiversitat, augment de la captació d'aigua, millora de la qualitat de l'aire i de l'aigua, reducció de la contaminació acústica, benestar emocional...), Un medi sa, divers i funcional, contribueix a la salut de les persones.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page