top of page

Es presenta a Sant Boi el projecte "Camps Blancs Transforma" per mitjà d'un acte públic

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | PROJECTE | TRANSFORMACIÓ SOCIAL

 

Publicidad

 

El 30 de gener, va tindre lloc l'acte de presentació pública del projecte Camps Blancs Transforma. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha convidat els veïns i les veïnes a ser el motor de la transformació del barri.


Més de 600 persones han participat en la festa de presentació celebrada a la zona de pícnic de Camps Blancs. Després d'una cercavila, s'han celebrat diversos tallers, una xocolatada i una mostra d'activitats culturals protagonitzades per una quinzena d'entitats del barri.




Camps Blancs Transforma és un pla estratègic dissenyat per l'Ajuntament de Sant Boi per impulsar la transformació del barri posant en el centre les persones i les necessitats de la seva vida quotidiana.


Sant Boi du a terme les primeres accions d'aquest pla gràcies a una aportació econòmica de 172.900 euros de la Diputació de Barcelona, en el marc del projecte supramunicipal Barris i comunitats: motors de transformació social.


Hi ha previstes tres accions innovadores vinculades a la formació cultural, la capacitació de gènere i el suport a la constitució formal de comunitats de veïnat. Una oficina tècnica funciona ja al Casal de Barri de Camps Blancs com a punt de referència de la globalitat de la iniciativa (de dilluns a divendres, de 10 a 20 hores).


Els tres projectes entenen la comunitat com a motor de canvi i les persones com a veritables protagonistes de la transformació social i la millora de la qualitat de vida. Per això, s'aposta per apoderar el veïnat i acompanyar les seves iniciatives.


Projecte 'La cultura transforma Camps Blancs'

Aquest projecte vol fer de Camps Blancs un punt de referència de la cultura comunitària. El principal instrument és la formació, amb una àmplia oferta de cursos en fotografia, dansa, música, teatre circ i arts de carrer. La intenció és fomentar la cultura popular com a eina d'inclusió i, també, com a motor econòmic i de creació d'ocupació.


Projecte 'Les dones transformen Camps Blancs'

En aquest cas, s'acompanya un col·lectiu de persones del barri -majoritàriament, dones joves- creat espontàniament durant la pandèmia per gestionar les vivències, inquietuds i necessitats del moment. Recentment han participat en una formació en igualtat de gènere i participació comunitària plantejada per afavorir l'apoderament i la capacitat d'autogestió, reforçar vincles i estimular la vida associativa.


Projecte 'Les comunitats transformen Camps Blancs'

Aquest projecte fa costat al veïnat en el procés de constitució de comunitats de propietaris i propietàries als edificis del barri, tenint en compte que és un requisit per a la sol·licitud d'ajudes i subvencions per a la millora del parc d'habitatges. Es pretén apoderar el veïnat en la capacitat de gestionar autònomament els assumptes de les seves finques i reforçar les relacions de convivència. A la festa de presentació s'ha proporcionat al veïnat informació sobre el projecte de rehabilitació energètica dels edificis del barri, que es dura a terme pròximament amb un cofinançament del 50% amb fons europeus FEDER.


Durant la festa de presentació, veïns i veïnes han pogut conèixer aquests projectes, així com diferents recursos oferts per les entitats pel que fa tant a l'activitat cultural i de lleure com a l'acompanyament en la inserció laboral, la formació i capacitació en noves tecnologies o la gestió de tràmits.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page