top of page

Sant Boi es converteix en el primer municipi que disposa de contenidors grocs intel·ligents

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | RECICLATGE | MEDI AMBIENT

 

Publicidad

 

Sant Boi és el primer municipi de Catalunya i Espanya que prova una nova tecnologia capdavantera per al reciclatge intel·ligent de residus als contenidors grocs d'envasos. Els nous contenidors grocs intel·ligents es van presentar el 26 d'octubre, als mitjans de comunicació.




Reciclos fa un pas més en el compromís amb un model innovador de reciclatge mitjançant la incorporació als contenidors grocs d'un cèrcol amb una nova tecnologia capdavantera.


El cèrcol es col·loca a la boca del contenidor groc del carrer i permet identificar cada envàs i també cada persona usuària, tot premiant la seva la seva contribució al reciclatge amb premis individuals o aportacions a projectes comunitaris de caràcter social o mediambiental.


Sant Boi servirà novament de camp de proves d'aquesta novetat tecnològica. La ciutat ja disposa dels 16 primers contenidors grocs intel·ligents als quals s'han instal·lat aquests cèrcols, al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou.


A l'acte de presentació, celebrat a l'exterior de l'edifici de Sant Boi Centre Serveis, hi han assistit Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Óscar Martín, conseller delegat d'Ecoembes, i José Luis Moreno, gerent d'Innovació d'Ecoembes.


L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha afirmat que "Sant Boi té una llarga trajectòria en favor de la transició energètica i en la lluita contra l'emergència climàtica." En aquest context, ha afegit, "la gestió dels residus és fonamental".


Per la seva banda, Óscar Martín ha afirmat que “amb el contenidor groc intel·ligent revolucionem tecnològicament el sistema de reciclatge per recompensa actual, fent un salt que ens permet fer front als nous desafiaments i objectius legislatius definits des d'Espanya i des d'Europa per avançar cap a la tan necessària economia circular."



Com funcionen els contenidors grocs intel·ligents


Per utilitzar un contenidor groc intel·ligent, prèviament els ciutadans s'han de registrar a l'aplicació web de RECICLOS.


Un cop davant del contenidor groc, s'identifiquen amb el seu mòbil a través del QR incorporat al contenidor i introdueixen les seves llaunes o ampolles de plàstic de begudes, d'una en una i sense bossa, pel cèrcol, que reconeix de manera automàtica els envasos, s'obre i s'il·lumina en verd indicant que els envasos són correctes.


Durant les 24 hores següents, els ciutadans obtenen punts, anomenats RECICLOS, que podran bescanviar per les diverses recompenses disponibles, tals com sortejos de productes sostenibles o donacions a projectes socials o ambientals del municipi.


En concret, al barri Ciutat Cooperativa ‒ Molí Nou de Sant Boi de Llobregat, els punts obtinguts es poden bescanviar per participacions per al sorteig d'un patinet elèctric o per donacions a l'Associació Tots Som Santboians, centrada a ajudar persones amb discapacitat, i que s'encarregarà de realitzar accions de preservació d'espais verds.


A més, aquests contenidors intel·ligents segueixen disposant d'una boca tradicional que es pot fer servir per dipositar la resta d'envasos destinats al contenidor groc que es vulgui reciclar.



REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page