top of page

Sant Boi s'integra amb Coboi lab en el nou Grup de Treball de Centres d'Innovació Urbana

NOTÍCIES SANT BOI | INNOVACIÓ | SOCIAL

 

Publicidad

 

Sant Boi és una de les dotze ciutats integrants del Grup de Treball de Centres d'Innovació Urbana constituït en el marc de la Xarxa Innpulso de ciència i la innovació. El laboratori d'innovació social Coboi lab és el motor que impulsa al municipi el desenvolupament de polítiques innovadores.




Dotze ciutats i els seus centres d'innovació urbana formen part del nou grup de treball: Barcelona (BIT Habitat), Madrid (La Nave), València (Las Naves), Sant Boi de Llobregat (Coboi Lab), Viladecans (Viladecans Innovació Empresarial), Cáceres (AldeaLab), Esplugues de Llobregat (EspluLAB), Palencia (EFIDES), Ermua (Izarra Centre), Santander (Oficina de Innovación), Etxebarri (CIME) i Mataró (Laboratori d'Innovació Social).


La constitució d'aquest grup ha tingut lloc durant una jornada celebrada el dimarts 19 d'octubre a Ca l'Alier, al 22@, i presidida per la tercera tinenta d’Alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet. En representació de Sant Boi hi han assistit l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i personal tècnic de Coboi lab.


El Coboi lab de Sant Boi , actiu des de l'any 2012, és un dels laboratoris d'innovació pioners a Espanya. Constitueix un punt de trobada i interacció d'agents del territori (administració, empreses, centres de coneixement i ciutadania) per explorar fórmules col·laboratives que donin resposta per a reptes socials, econòmics i ambientals.


Coboi lab és la punta de llança de l'aposta de Sant Boi per la innovació. La ciutat entén aquesta aposta com un element fonamental de la seva estratègia de ciutat (per avançar cap a un Sant Boi saludable i sostenible), que es desenvolupa mitjançant un ecosistema de col·laboració i aliances per donar resposta a nous reptes (com els que la pandèmia ha posat sobre la taula) i sempre amb una lògica social incorporada.


Alguns fruits recents d'aquest plantejament a la ciutat han estat el Pacte de Ciutat per un nou impuls social i econòmic de Sant Boi, la decisió de destinar l'estalvi generat a la factura de la llum dels equipaments municipals (1,2 milions d'euros anuals) a combatre la pobresa energètica i la posada en pràctica d'un pla de xoc de comú acord amb les entitats socioeducatives del municipi per atendre les necessitats d'adolescents i joves en la postpandèmia.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page