top of page

Sant Boi fa un homenatge per al Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust

NOTÍCIES SANT BOI | VÍCTIMES DE L' HOLOCAUST | HISTÒRIA

 

Publicidad

 

El diumenge 30 de gener va tenir lloc, a la plaça de Mercè Rodoreda, l'acte institucional d'homenatge a les víctimes dels camps d'extermini nazis amb motiu de la commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust. En aquesta plaça, una placa commemorativa recorda les persones vinculades a Sant Boi que van ser víctimes de la intolerància i la barbàrie.Catalunya reabrirá las discotecas y el ocio nocturno a partir del viernes con el “pasaporte COVID"

Sant Boi lliura a Creu Roja 3.000 euros per ajudar a les persones afectades pel volcà de la Palma

La subida de la luz afecta gravemente a la economía de los españoles


L'acte va comptar amb l'assistència de Joan Manuel Calvo, president d'Amical Mauthausen, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez.


També hi van ser presents altres entitats i col·lectius: Ortal Pinto, de Bet Shalom; Sant Boi en Poseitiu; Esther Barroso, del col·lectiu de salut mental; María Rubia, del col·lectiu gitano; Judith Villalba, del grup de joves d'educació secundària de Sant Boi, i Milagros Andújar, filla d'un deportat i veïna de Sant Boi.


En el decurs de l'acte, organitzat per l'Ajuntament amb el suport d'Amical Mauthausen, els diversos col·lectius van llegir textos i poemes.


A la placa on figuren els noms de les víctimes santboianes (Antoni Sabat, Baldiri Beltran, Salvador Mariages, José Ruíz i Michel Reynard) es va fer una ofrena de clavells vermells per part del centenar de persones participants. També es van recordar els santboians Manuel Garcia Crespo i Joan Grañó Alsina, dels quals s'ha sabut recentment que van morir al camp de Gusen.


La commemoració es va completar el dia 29, a Cal Ninyo, amb "Poemes de l'Holocaust", un espectacle de la companyia Versos sobre Pentagrama amb poemes musicats en record dels col·lectius que van patir aquella repressió.


A més, el dia 27, als centres de secundària i la sessió del Ple municipal es va llegir un manifest. El lema de 2022 és "Memòria, Dignitat i Justícia".


L'1 de novembre de 2005 les Nacions Unides van proclamar el 27 de gener Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust.


#SantBoi #holocaust #víctimes #memòria #campsextermini #nazis #commemoració #poemes #homenatge #història

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page