top of page

Prova pilot a Sant Boi contra el malbaratament alimentari a una escola bressol municipal

NOTÍCIES SANT BOI | ALIMENTACIÓ | ESCOLES

 

¿Tendré que pagar este año en mi declaración de la renta?

Publicidad

 

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina del centre es destinen a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.


És una nova acció en el marc del projecte estratègic impulsat a la ciutat per avançar cap a un sistema alimentari més respectuós amb la salut de les persones i del planeta.
La prova pilot s'estendrà pròximament a les altres dues escoles bressol municipals. En el primer mes de funcionament, a La Mercè s'han reaprofitat 105 menús.


Aquesta iniciativa és fruit del treball conjunt entre diversos agents de la ciutat: l'Ajuntament de Sant Boi, l'Escola Bressol Municipal La Mercè, l'empresa de càtering El Menú del Petit i la botiga Aliments Solidaris, gestionada per l'Associació Aliments Solidaris.


Els excedents de menjar de la cuina de l'escola bressol s'emmagatzemen i posteriorment es transporten en les condicions adequades d'higiene i temperatura fins a la botiga del projecte Aliments Solidaris, que s'encarrega de distribuir-los a persones i famílies en situació de vulnerabilitat.


Aquesta prova pilot forma part d'un projecte contra el malbaratament alimentari impulsat per l'Ajuntament amb el suport econòmic de l'Agència de Residus de Catalunya. En el futur, la intenció és dur a terme també accions contra el malbarament en altres àmbits, com per exemple al sector de la restauració.


Sant Boi ha presentat recentment el seu Projecte estratègic alimentari, un compromís de ciutat amb l'alimentació saludable i sostenible que compta amb la col·laboració d'una vintena d'agents econòmics, centres de recerca, entitats i institucions.


La ciutat es va adherir a començaments d'aquest any a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page