top of page

El Programa Futur obre convocatòria d'ajuts per donar suport a la reactivació de comerços a Sant Boi

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | AJUTS I SUBVENCIONS | COMERÇ

 

Publicidad

 

L'Ajuntament de Sant Boi ha obert la tercera convocatòria del Programa Futur. La iniciativa ofereix suport als diferents sectors econòmics de la ciutat per reactivar-se, enfortir la seva competitivitat i fer una aposta de futur orientada a les noves necessitats del mercat generades arran de la pandèmia. El pressupost que s'hi destina ascendeix a 260.000 euros.




Des de la seva primera edició, llançada en el mes de juny de 2020, l'objectiu principal d'aquest programa és donar suport a petits negocis locals i persones que treballen en règim d'autònoms perquè puguin aprofitar la situació generada per la pandèmia com una oportunitat i fer una aposta de futur.


En línia amb aquest objectiu, els projectes subvencionables, que s'han d'haver executat al llarg de l'any 2021, han d'estar orientats cap a la transformació digital, la transició ecològica, la diversificació de l'activitat econòmica o la millora de la seguretat i la salut laboral. Durant el primer trimestre de l'any vinent s'obrirà també la convocatòria 2022.


En les dues primeres convocatòries del programa, l'Ajuntament hi va concedir subvencions per un valor de 290.000 euros a 121 empreses, microempreses, establiments de restauració i petits negocis d'autònoms amb seu al municipi, tot generant una inversió global de més de 700.000 euros.


En aquesta ocasió, la convocatòria s'amplia per arribar a més negocis. Les empreses beneficiàries passen a ser empreses que tinguin contractat un màxim de 25 persones treballadores (en les altres edicions, el límit eren 10) i amb un volum de facturació màxim de 2 milions d'euros (1 milió en les dues primeres convocatòries). A més, s'hi inclouen per primer cop els centres especials d e treball (CET), cooperatives i fundacions que duen a terme activitats econòmiques.


Les bases de la convocatòria preveuen subvencions per valor del 70% dels projectes, fins a un màxim de 3.000 euros i a partir d'una inversió mínima de 500 euros. Els criteris emprats per a la selecció dels projectes prioritzen les activitats econòmiques que hagin vist reduïda de forma sensible els seus ingressos durant els anys 2020 i 2021 en comparació amb 2019, abans de la pandèmia. També es valora que es contractin productes o serveis amb altres empreses de la ciutat.


L'aportació global prevista en aquesta tercera convocatòria ascendeix a 260.000 euros. La iniciativa torna a comptar amb suport econòmic de l'AMB i la Diputació de Barcelona.


El Programa Futur és fruit de l'ecosistema de col·laboració de col·laboració públicoprivada que s'ha configurat a Sant Boi entre l'Ajuntament i els agents econòm ics i socials del municipi des de l'inici de la pandèmia per gestionar els seus efectes.



REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page