top of page

El programa “A-porta” arriba a Gavà per promoure i enfortir l'empoderament veïnal

NOTÍCIES GAVÀ | VEÏNS I VEÏNES | AJUDES

 

Publicidad

 

Gavà desplega el programa de caràcter social “A-porta”, l'objectiu és potenciar i donar visibilitat a les habilitats i lideratge veïnals per augmentar la cohesió social i donar resposta a necessitats bàsiques de persones en situació vulnerable. Set veïns i veïnes dels barris de Ca n’Espinós i Ausiàs March seran els encarregats d'informar i assessorar els altres membres de la comunitat.




En aquest projecte els protagonistes són els veïns i les veïnes de Gavà. Els i les “Picaportes” són persones del mateix barri contractades i formades per visitar a cada un dels seus veïns i veïnes i donar-los suport, consells i recursos sobre com millorar la seva qualitat de vida.


Entre altres qüestions, oferiran consells i recursos per fer una gestió de consum d'energia responsable: com reduir les factures dels subministraments bàsics o com adaptar la llar al fred i la calor amb solucions de baix cost.


D'altra banda, els i les Picaportes també informaran sobre l'accés a drets socials, recerca de feina, recursos del barri, gestió de residus, convivència i civisme. Alhora, en el seu contacte amb el veïnat treballaran per detectar possibles situacions d'aïllament social tant en el cas de persones grans com a qualsevol edat.


Els i les Picaportes faran un primer apropament per identificar les principals problemàtiques, el grau de coneixement de les ajudes socials i serveis existents. Aquest treball de camp ha començat durant el mes de juliol i està previst que s'allargui fins a finals de novembre. Un cop finalitzats aquests primers qüestionaris, es triaran aquells temes a treballar que siguin d'interès tant per als veïns del barri com per l'administració.


Com a mesura de seguretat i per evitar desconfiança, els i les Picaportes avisaran a porteries i comerços dels voltants de les seves visites amb cartells informatius on s'inclourà una imatge identificativa. En tot moment, les visites es realitzen respectant totes les mesures de seguretat sanitàries per la Covid-19.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page