top of page

Lluïsa Moret serà quatre anys més alcaldessa de Sant Boi, i reedita el pacte amb SB En Comú Podem

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIES SANT BOI | POLÍTICA | CONSTITUCIÓ CONSISTORI SANT BOI


La socialista Lluïsa Moret ha estat reelegida alcaldessa de Sant Boi aquest dissabte 17 de juny de 2023 al ple de constitució del nou Ajuntament de Sant Boi de Llobregat amb una majoria de 18 vots a favor.


Una de les novetats ha estat l'arribada al consistori de les forces de dreta i ultradreta PP i Vox que sumen 4 regidors. Així mateix, Ciutadans desapareix del panorama de govern municipal per als quatre anys vinents.


Com ha estat tradició els últims anys PSC-CP, amb majoria absoluta per governar amb 16 regidors, reedita l'acord de govern de progrés que dona continuïtat a la coalició amb Sant Boi en Comú-Podem-Confluència amb 2 regidores més.

ERC amb 3 regidors manifesta la seva intenció de fer oposició positiva per millorar la ciutat. PP amb 2 regidors tendeix la mà als socialistes per fer una oposició plena d'aportacions, amb l'esperit de ser útils en el govern de la ciutat.


I Vox amb dos regidors es manté ferm en el seu ideari per, segons paraules textuals, dedicar la seva tasca de govern a combatre "los totalitarismos, en especial el totalitarismo socio-comunista".


Nou consistori Ajuntament de Sant Boi 23-27

Un cop proclamada alcaldessa, Lluïsa Moret, en el seu discurs d'investidura ha feta referència a la dita de la coneguda Hannah Arendt, escriptora i teòrica política alemanya: "Ningú no pot ser feliç sense participar en la felicitat pública, ningú no pot ser lliure sense l'experiència de la llibertat pública, i ningú, finalment, pot ser feliç o lliure sense implicar-se i formar part del poder polític."L'alcaldessa electa ha avançat algunes de les línies mestres de l'acció de govern per al període 2023-27 que passen per: Posar les persones al centre de les prioritats del govern de la ciutat. Preservar els drets dels més desfavorits i els més febles. Lluitar contra el canvi climàtic. Fomentar l''ús i implantació d'energies verdes. Atendre les situacions de necessitat social. Multiplicar els esforços i els compromisos amb l'educació i la cultura com a motors de llibertat i desenvolupament.


Lluïsa Moret ha tancat el seu discurs amb la següent frase "Sento convicció, orgull i força per continuar treballant per Sant Boi i la seva gent".


Així mateix com avançavem el Partit dels Socialistes de Catalunya de Sant Boi (PSC-CP) i Sant Boi en Comú Podem (SBeCP-C) assoleixen un acord de govern per al mandat 2023-27. Les dues formacions sumaran forces en una aliança estable per seguir transformant la ciutat amb polítiques progressistes i d'esquerres.


Les dues formacions volen continuar sumant per "desplegar l'Agenda Urbana 2030" i "millorar la vida de les persones amb polítiques útils per a la cohesió i la inclusió social, la igualtat d'oportunitats, el respecte de la convivència i la diversitat, el benestar animal, la lluita contra el canvi climàtic, la defensa de la igualtat de gènere, l'accés a l'educació, la cultura i l'esport com a motors de canvi, el desenvolupament de l'economia local i la generació de noves oportunitats, especialment per a les generacions futures".


A més, assenyalen que impulsaran "totes les accions necessàries per assolir els grans reptes de ciutat", com el trasllat de la caserna, el desmantellament de la subestació elèctrica, la transformació de l'entorn de l'Ateneu Santboià o la finalització de les obres de la variant de la C-245.Publicidad


0 comentarios

Comentarios


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page