top of page

L’Hospital de Bellvitge impulsa un projecte per transformar l’atenció dels pacients amb arrítmies

NOTÍCIES BAIX LLOBREGAT | ARRÍTMIES | SALUT

 

¿Tendré que pagar este año en mi declaración de la renta?

Publicidad

 

Sobre un 15% de la població de més de 50 anys pateix alguna arrítmia, segons dades de la Societat Espanyola de Cardiologia. L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) posa en marxa el projecte ADELE, amb el qual planteja un innovador canvi integral en el tractament dels pacients que pateixen alguna alteració en el sistema elèctric del cor, que regula el seu batec regular.




La transformació de l’atenció de les arrítmies a partir d’aquesta visió integral pretén vertebrar la assistència d’una manera més eficient, ajustada a les necessitats dels pacients i fomentant el seu empoderament en el marc d’una xarxa d’atenció al pacient cardiològic de l’Àrea Metropolitana Sud que lidera el Servei de Cardiologia de Bellvitge.


Aquesta transformació està liderada per la Unitat d’Arrítmies del Servei de Cardiologia de l’HUB i es recolza en una profunda i potent transformació digital de l'atenció dels pacients.


Com a resultat de la convocatòria d’un concurs de compra pública innovadora, l’HUB endegarà a partir del mes de novembre un projecte que planteja aquest abordatge integral dels seus pacients amb arrítmies, aproximadament un miler cada any.


En els darrers anys han crescut de forma notable els implants de dispositius cardíacs (desfibril·ladors i marcapassos), així com les ablacions (aplicació d’energia amb catèters per cicatritzar zones danyades del cor i restablir el seu ritme normal) i d’altres diagnòstics i tractaments electrofisiològics.


“La implementació de tecnologia innovadora, la reorganització dels processos i espais assistencials i la inclusió de mesures d’empoderament del pacient són claus per garantir la millor atenció dels pacients”, assegura el Dr. Ignasi Anguera, cap de la Unitat d’Electrofisiologia i Arrítmies del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Bellvitge.


Alguns dels elements clau del projecte són:


- La monitorització remota dels desfibril·ladors, que permet conèixer l’estat del pacient i el funcionament del dispositiu en tot moment.


- La coordinació del tractament i el seguiment del pacient entre els diferents nivells assistencials (atenció primària i Cardiologia comunitària).


- La formació sanitària del pacient perquè pugui exercir un major control de l’evolució de la seva malaltia gràcies a solucions digitals.


- L’adequació i millora de les sales d’intervencionisme de l’HUB, que passaran a estar concentrades en un únic espai.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page