top of page

El Govern dona suport al Pla de Reactivació del Comerç de Viladecans per a la seva modernització

NOTÍCIES VILADECANS | DIGITALITZACIÓ | COMERÇ

 

¿Tendré que pagar este año en mi declaración de la renta?

Publicidad

 

El Pla de Reactivació del Comerç de Viladecans impulsat per l’Ajuntament rebrà de l’Estat, a través dels fons europeus Next Generation EU, un total de 722.454 euros per a la modernització, digitalització i competitivitat del teixit comercial local, així com l’estímul de les compres i els productes de proximitat.




Viladecans ha estat un dels nou municipis i dues diputacions de Catalunya escollits pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’Espanya per comptar amb ajuts al sector comercial dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat íntegrament pels fons europeus Next Generation EU.


El pla municipal comporta una inversió total d’1,2 milions d’euros, de la qual els fons europeus sufragaran el 60 %. L’Ajuntament n’assumeix un 25 %; la Cambra de Comerç d’Espanya, un 10 %, i entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, el 5 % restant.


La iniciativa, que aspira a tenir un impacte positiu en més de mig miler d’establiments comercials abans del 2023, consta de diverses actuacions basades en la transformació digital, ecològica i urbana que treballen per als Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU com el consum responsable, les comunitats sostenibles, el treball decent, la fam zero, l’energia no contaminant i l’educació de qualitat.


Les mesures previstes en el Pla de Reactivació del Comerç de Viladecans serviran per donar impuls a la moneda local Vilawatt i als bons de consum local associats, així com a la digitalització del comerç i del Marketplace de compres locals www.compra08840.com.


El model de lliurament a domicili de productes del comerç local es basarà en un model sostenible ambientalment. Es treballarà per culminar el desplegament de servei wifi als eixos comercials i ús del Big Data per milorar l’experiència de compra.


El Pla de Reactivació del Comerç promourà el Producte de Viladecans per visibilitzar els aliments de quilòmetre zero i la seva dinamització amb showcookings i rutes gastronòmiques.


També posarà en marxa una eina de suport a l’emprenedoria i la competitivitat del comerç i l’hostaleria, i potenciarà l’experiència turística i comercial del Joc del Mamut.


A més, el Pla planeja l’elaboració d’un pla municipal contra el malbaratament alimentari, donar impuls a una Comunitat Energètica Local al mercat de la plaça d’Europa i emprendre accions de formació entre comerciants per facilitar la participació en tots els projectes d’aquest programa.


Respecte dels mercats municipals, s’hi faran actuacions de manteniment i millora. S’impulsarà la venda en línia i s’instal·laran lockers (armaris) refrigerats per ampliar l’horari en el qual recollir comandes.


S’instal·laran sistemes intel·ligents de comunicació al mercat de la Constitució per difondre informació comercial, gastronòmica i turística i es digitalitzarà el mercat de la plaça d’Europa.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page