top of page

Gavà es prepara per a les festes de Nadal amb millores i novetats com el Bosc Encantat

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES GAVÀ | ENLLUMENAT | NADAL

 

Publicidad

 

La celebració de Nadal i Reis a Gavà incorpora novetats en l’enllumenat, manté els arbres il·luminats en punts emblemàtics i amplia la presència als carrers de la ciutat. La recreació d’un Bosc Encantat al parc de la Torre Lluc és la novetat més rellevant respecte l’any passat.


Els diferents espais i figures convidaran al passeig i a fer-se fotografies per immortalitzar el moment, decoraran nombrosos espais i contribuiran a la dinamització de l’activitat comercial.
Bosc Encantat

Aquest espai, que se situarà a la part alta del parc de la Torre Lluc, és la principal novetat d’enguany. El seu muntatge comportarà el tancament de l’accés a aquest sector del parc.

El Bosc Encantat comptarà amb 50.000 punts de llum que es distribuiran entre les copes dels arbres, agrupacions d’arbustos, cortines als reixats, motius de sòl 3D i un Gran Portal d’Accés al Bosc Encantat, que quedarà delimitat amb un tancat de fusta a ambdós costats del Portal per facilitar el pas.


La decoració lluminosa de l’espai compta amb una tecnologia dinàmica que permet el canvi de color de la il·luminació i efectes que aporten un gran dinamisme i versatilitat.


Inicialment s’establirà una configuració de color verd que permetrà una major integració amb els elements naturals. Així com avanci Nadal, els colors aniran canviant per crear un ambient més màgic i que donarà la possibilitat de redescobrir l’espai en successives visites.


El Bosc Encantat incorpora diferents personatges. Així hi haurà un os gran amb un banc central que permet seure i realitzar fotografies i selfies. Un segon os, de dimensions més petites, servirà com a element de benvinguda, visible des del Portal d’entrada i que es complementa amb un conjunt de dues caixes de regal.


L’espai contempla també un conjunt de joguines clàssiques Toys 3D que fan de l’espai un indret lúdic molt especial on es duran a terme activitats de dinamització infantil. Els models tindran una gamma de colors diferents, combinant vermell i daurat, amb llum càlida.


D’altra banda, per facilitar l’accessibilitat per a persones invidents i amb baixa visió s’implementa un sistema de visita amb àudio descripció mitjançant l’ús d’una aplicació mòbil i amb suport de geolocalització. Així mateix, a l’entrada al Bosc hi haurà un cartell en braille, amb caràcters grans i alt contrast amb les instruccions per poder descarregar i usar l’aplicació.


El Bosc Encantat serà l’accés al Campament Reial, que tornarà als Jardins del Museu els dies 2, 3 i 4 de gener.


Arbres de Nadal i altres motius nadalencs

Durant aquestes festes hi haurà 7 arbres de Nadal distribuïts per diferents punts de la ciutat, el més espectacular dels quals serà el del parc de la Torre Lluc, de 18 metres d’altura i que permetrà passar pel seu interior.


A la plaça Jaume Balmes s’instal·la un altre arbre, de 8 metres d’alçada. Els altres cinc arbres, de 6 metres, s’ubiquen a diferents punts de la ciutat: passeig Maragall, plaça Catalunya, avinguda de Joan Carles I–Les Bòbiles, avinguda Eramprunyà i avinguda del Mar.


A la Rambla, a l’alçada de la plaça de Josep Tarradellas, es col·locarà una gran corona de Rei Mag transitable, amb portal d’entrada i sortida, que permetrà la visita a l’interior del motiu i convidarà a fotografiar-s’hi.


Dins de la corona s’ubicarà una bústia Reial il·luminada amb LEDs, on els nens i nenes podran dipositar les cartes als Reis Mags. A més, els fanals de la zona s’il·luminaran amb la imatge dels tres Reis d’Orient i un camell.


Enllumenat nadalenc

Un Nadal més, els carrers de la ciutat s’omplen de llum, amb diferents motius al centre urbà, barris i vies principals de la ciutat. Enguany el nombre de figures lluminoses s’amplia fins a un total de 1.000 referències.


Les figures lluminoses són de diferents tipologies: banderola en columnes d’enllumenat; de cordó, estels i bombetes instal·lades en arbres de la Rambla, places i rotondes; esferes amb colors blancs purs i blanc càlid en arbres de l’avinguda Europa i Rambla, i en fanals de la plaça de la Terra i accessos a les urbanitzacions de Mas Bruguers i La Sentiu.


El proper divendres 26 de novembre s’encendrà l’enllumenat de Nadal als nostres carrers i places. L’acte estarà amenitzat amb música a càrrec de Jordi Callau, amb l'espectacle infantil “Il·luminem el Nadal”.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page