top of page

Gavà, nou membre i finalista als premis European Green Leaf per la seva sostenibilitat mediambiental

NOTÍCIES GAVÀ | GREEN LEAF | MEDI AMBIENT

 

Publicidad

 

Gavà ha passat a formar part de la xarxa Green Leaf Network per la seva condició de finalista dels premis European Green Leaf. Aquesta xarxa fa dues trobades l’any per compartir coneixement i experiències pràctiques en sostenibilitat urbana.




Així mateix, els guanyadors i els finalistes uneixen esforços i amplien les xarxes de Green Capital i Green Leaf. Presidides per la Comissió Europea i en estreta col·laboració amb els guardonats de l'any en curs, aquestes prestigioses xarxes de ciutats europees comparteixen el seu treball i inspiren a altres ciutats a seguir els seus passos.


Gavà ha estat l’única ciutat de l’Estat espanyol finalista en els premis European Green Leaf 2022 per a ciutats entre 10.000 i 100.000 habitants. Ha competit amb Bistrița (Romania), Elsinore (Dinamarca), Treviso (Itàlia), Valongo (Portugal) i Winterswijk (Països Baixos).


El guardó ha estat per Valongo i Winterswijk, que se n’emporten un premi econòmic de 200.000 euros per a la implementació d’iniciatives i mesures per millorar la sostenibilitat mediambiental de les ciutats.


El títol European Green Capital ha estat per a Tallinn (Estònia) que competia per al guardó amb Helsingborg (Suècia), Cracòvia (Polònia) i Sofia (Bulgària). La guanyadora d’aquesta categoria ha rebut un premi econòmic de 600.000 euros.


Aquests guardons els atorga la Comissió Europea per reconèixer la tasca de les administracions municipals en la construcció de la resiliència urbana i la sostenibilitat. Una tasca que, com remarca la direcció general de Medi Ambient de la Comissió Europea, pren especial rellevància en aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica sense precedents.


Per Gavà, el fet d’haver estat finalista suposa un reconeixement més a la forta aposta per fer de la ciutat un espai encara més amable, més vivible, més verd, i en definitiva més compromès amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Com a full de ruta es marca l’agenda de la sostenibilitat en el disseny de la ciutat i en l’aplicació d’accions en tots els àmbits, tant l’àmbit social com l’econòmic, l’urbanístic i el mediambiental.


Tot i no haver estat la ciutat guanyadora d’aquesta edició, el fet de ser reconeguda com a finalista i entrar a formar part de la xarxa Green Leaf és un motiu d’orgull.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page