top of page

La fusta de les muntanyes del Baix Llobregat escalfarà equipaments de Sant Boi, Pallejà i Corbera

Actualizado: hace 16 horas

NOTÍCIES SANT BOI / BAIX LLOBREGAT | EQUIPAMENTS PÚBLICS | CALDERES DE BIOMASSAL’AMB ha instal·lat calderes de biomassa a Pallejà, Corbera de Llobregat i Sant Boi de Llobregat amb una triple estratègia: potenciar la gestió forestal de les muntanyes d’aquesta comarca, impulsar les energies renovables en un procés d’economia circular i de reaprofitament i optimitzar els recursos econòmics de les arques públiques.


Aquests aparells constitueixen una xarxa de calor que subministra energia per tenir aigua calenta i per a les calefaccions d’aquests equipaments públics.Catalunya reabrirá las discotecas y el ocio nocturno a partir del viernes con el “pasaporte COVID"

Sant Boi lliura a Creu Roja 3.000 euros per ajudar a les persones afectades pel volcà de la Palma

La subida de la luz afecta gravemente a la economía de los españoles


La xarxa de calor de Sant Boi de Llobregat donarà servei a la zona d'equipaments de la Parellada: escalfant l'aigua de l'aixeta i proporcionant calefacció a l'escola, el poliesportiu i els vestidors del camps de futbol.


Amb una potència de 500 kW, la caldera escalfa una superfície de 7.800 m2, incloent-hi una piscina coberta climatitzada de 25 m. Aquesta nova instal·lació permetrà estalviar 100.000 m3 de gas natural l’any i reduirà 200 tones de CO2 anuals a l’atmosfera.


La caldera funciona amb estella forestal generada per l'aprofitament dels excedents de la poda de l'arbrat, el manteniment de les franges de protecció contra incendis i el conjunt de les tasques que es fan per afavorir un creixement sostenible de les àrees de bosc del municipi.


Al sector d'equipaments de La Parellada conflueixen diversos projectes rellevants impulsats per l'Ajuntament per promoure l'eficiència energètica, l'autoconsum fotovoltaic compartit i la biomassa. Per aquest motiu, La Parellada serà en el futur el primer sector climàticament positiu de Sant Boi.


A més, l’AMB està construint dues calderes de biomassa més a Torrelles de Llobregat i Sant Climent de Llobregat, que entraran en funcionament durant el primer trimestre del 2022.


#SantBoi #Pallejà #Corbera #BaixLlobregat #calor #calderes #biomassa #energiesrenovables #calefacció #CO2 #Parellada #equipaments #poliesportiu

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page