top of page

Nova emissió de bons Vilawatt a Viladecans per valor de 300.000 euros per incentivar el comerç local

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES VILADECANS | COMERÇ LOCAL | ECONOMÍA

 

Publicidad

 

L’Ajuntament de Viladecans continuarà desenvolupant la campanya dels bons Vilawatt durant l’any 2022, per a la promoció del consum al comerç i a l’hostaleria locals.


Gràcies als fons especials destinats al Pla de Reactivació Local, l'Ajuntament destinarà 300.000 euros a l’emissió d’uns bons que es podran adquirir al preu de 25 euros-Vilawatt (₩) però que tindran un valor de 50₩ si es gasten als establiments de la ciutat.
L’euro-Vilawatt, moneda energètica local, està reconegut pel Banc d’Espanya i té un valor fixe equivalent a l’euro. Després de l'èxit de la primera edició, que encara està en marxa i que ha suposat posar al mercat 9.300 bons i una inversió municipal de 250.000 euros, l'Ajuntament emetrà altres 9.790 nous bons al 2022. Tots els ciutadans i ciutadanes, inclosos els que han esgotat els seus bons en la primera edició, podran accedir-hi.


La iniciativa ha beneficiat establiments de diferents sectors. El 26,5% dels Euros-Vilawatts s'ha invertit en electrodomèstics, seguit d'un 14,9% en roba i complements, un 10,5% en restaurants i un 6,6% en papereria i llibreries. La compra dels bons de 2021 continua disponible per a totes aquelles persones que no hagin esgotat el contingent de quatre.


Per comprar amb la moneda, i poder gaudir dels bons Vilawatt, només cal registrar-se a través d'un formulari d'alta a l’aplicació Vilawatt (iOS o Android) i fer una recàrrega d’euros. Els bons Vilawatt podran adquirir-se fins a exhaurir existències.


La moneda local permet pagar en qualsevol dels 201 comerços i professionals que s'hi han adherit fins ara a la ciutat a aquesta acció. Altres prop de 200 empreses interessades en el projecte podrien afegir-se en el futur, atès que l’Ajuntament farà durant 2022 una tasca d’informació sobre el funcionament i els beneficis de la moneda local i l’economia circular.
Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page