top of page

Atrium Viladecans inicia la temporada teatral amb un relat real sobre les addiccions

NOTÍCIES VILADECANS | ADDICCIONS | CULTURA

 

Publicidad

 

La nova programació d'Atrium Viladecans pels mesos de gener a maig de 2022 començarà el proper divendres 14 de gener, amb l'actuació del gavanenc Rubén Martínez presentant "A besar de todo, adicto".




Aquesta funció ens apropa el relat en primera persona del descens als inferns del consum abusiu d'alcohol i drogues i la recuperació del propi Rubén Martínez, a través d'una selecció de música, poesia i contes, visibilitzant una situació "que està totalment amagada a la nostra societat".


El propi autor pren l'escenari per apropar aquesta història emocional sobre la malaltia, però sense una voluntat alliçonadora. "Hi ha una diferència abismal entre allò que escrivia que estava consumint, i allò que he escrit després, en recuperació", explica Martínez, "sembla que ho hagin escrit dues persones diferents, i són la mateixa: jo. És increïble. I realment és tota una declaració escrita del que aquesta malaltia, l'addicció, et pot arribar a fer al cap. Et converteix en una altra cosa que tu no ets".


Les funcions d'aquest muntatge es desenvolupen des d'una perspectiva molt emocional, però l'autor convida a diferents artistes en cada escenari, que aporten la seva pròpia veu "sense que necessàriament parlin del tema de les addiccions", allunyant la idea d'espectacle "d'autoajuda".


Per a Rubén Martínez aquesta experiència "suposa una teràpia preciosa. Sento moltes coses, creuo murs i supero barreres abans impensables per a mi, que tenen a veure molt amb la timidesa, la vergonya o les ganes d'amagar-se del món". I és precisament aquest un dels punts importants de l'experiència.


"D'això es pot sortir amb ajuda. Molta gent, i penso també en les famílies, es troba en una situació d'invisibilitat total i amb la idea de que no hi ha sortida. Les meves funcions poden ajudar a canviar aquesta idea".

"A besar de todo, adicto" és una adaptació del llibre que va escriure relatant aquesta experiència, traslladant a l'escenari aquest missatge positiu "de celebració de la vida. Els meus amics diuen que estic insuportable amb l'optimisme, però no cal viure una experiència traumàtica, com la meva, per valorar el que tenim i celebrar-ho de forma sana".


A més d'aquesta adaptació teatral, Rubén Martínez també ha posat en marxa el projecte Camins Adicciones, una iniciativa per realitzar activitats de sensibilització a través de la cultura i poder aportar una mica més de llum sobre els tractaments d'aquesta malaltia.



Tornada al 70% d'aforament

Aquest espectacle comptarà novament amb un aforament del 70%, a causa de les restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya per frenar els contagis de Covid-19.


A més, és obligatori l'ús de la mascareta i es mantenen les circulacions diferenciades per al públic i el reforç en la ventilació dels espais.


D'aquesta manera, l'activitat cultural a Atrium Viladecans no s'atura, mantenint una programació amb 41 espectacles diferents, que fins el maig omplirà els nostres escenaris amb gèneres tan variats com el teatre, l'òpera, la dansa, el teatre musical o monòlegs, i grans noms de l'escena com Juan Diego Botto, José Corbacho, Carles Sans, David Verdaguer, Carmelo Gómez, María Galiana, Café Quijano, Els Pets o Judit Neddermann, entre d'altres.


Tots els espectacles i targetes T-Atrium es poden adquirir a través de la pàgina web:


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page