top of page

ARRIBA EL BARREJANT 2021 A SANT BOI

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | COOPERACIÓ | BARREJANT 2021


Torna El Barrejant 2021, la Trobada de la Solidaritat de Sant Boi de Llobregat, amb una programació que unirà novament la cultura i l’activisme, aquesta edició sota el títol “Les persones i els seus drets, primer“.
PROGRAMACIÓ DEL BARREJANT 2021

Compartint títol amb aquesta edició, el Barrejant quedarà inaugurat el divendres 1 d’octubre a les 19:00 h amb una taula rodona amb la participació de David Bondia, professor de Dret i president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, d’Itziar Ruiz-Giménez, coordinadora del Grupo de Estudios Africanos e Internacionales (GEA-GERI) del Departament de Ciències Polítiques i Relacions Internacionals de la Universidad Autónoma de Madrid, i de Montse Santolino, periodista i activista social, responsable de comunicació de La Fede, que tindrà lloc a sala d’actes de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.


Una oportunitat per reflexionar sobre els drets de les persones des de diverses perspectives, per poder aprofundir en la realitat complexa que ens envolta arreu, i que cada cop més necessita tornar a situar a les persones i els seus drets al centre del debat.


L’acte inaugural el tancarà el tradicional espectacle de foc dels Diables de Casablanca, que aquest any tindrà lloc a l’amfiteatre del Parc de la Muntanyeta a les 21:30 h.


El dissabte 2 d’octubre el Barrejant recupera el seu esperit amb un dia ple d’activitats per a tots els públics. Torna el contacte i la trobada presencial entre tota la comunitat de la solidaritat i la cooperació de Sant Boi, aquest any el Barrejant es trasllada de la plaça Teresa Valls i Diví al patí de l’escola Antoni Gaudí per a poder garantir totes les mesures de prevenció.


Des de les 9:00 h del matí fins les 21:00 h de la nit torna la tradicional fira d’entitats, on es podran conèixer tots els projectes que actualment es desenvolupen a Sant Boi des dels seus estands, i que també mantindrà el format de fira virtual que es va iniciar l’edició anterior.


Després comença l’activitat sense descans al llarg de tota la jornada que s’iniciarà amb el Ball de Gegants, Gegantons i Capgrossos dels Diables de Casablanca amb la música dels Grallers de Casablanca, que amb el seu ambient festiu ompliran el pati de l’escola de música i ball.


Seguit amb el concert infantil de Reggae Per Xics. The Penguins que presentaran el seu espectacle “Quadern de Bitàcola” per acostar els sons del Reggae als més petits i petites de la casa, aquest cop a bord d’un vaixell que s’endisarà en un viatge ple d’aventures per descobrir el mar i les seves profunditats.


Ja cap a la tarda, la companyia de dansa contemporània Migro Danza, presentarà el seu últim espectacle “(cap.II) Gilipolleces“, iniciant un viatge de reflexió sobre la evolució humana, acompanyat d’ironia i sarcasme, a través de les màscares i l’expresió corporal, per mostrar aquelles parts més irracionals des d’un món imaginari.


Tot seguit s’estrenarà per primer cop l’espectacle d’animacióAis!” de La Zigurat Band, el nou projecte de Melcior Guilera, i les Balkan Paradise Orchestra seran les encarregades de tancar el dia amb els seus sons de tradició balcànica per fer gaudir al públic amb la seva energia i vitalitat.


Durant el dia, les entitats de la ciutat també s’uniran a la programació, amb el taller de percussió africana que organitzen la Fundació Kassumay i l’Associació Dunia Kato, i el taller de rebosteria intercultural de bombons i pastes àrabs que prepara DESOS Opció Solidària.El Barrejant omple la setmana d'activitat a Sant Boi

A partir del diumenge s’inicia una setmana amb diverses propostes per continuar celebrant el Barrejant, repartides per tota la ciutat, i que mantindran actiu l’esperit de la solidaritat.


El mateix diumenge Can Massallera acollirà a La Colectiva de Mujeres Refugiadas, Exiliadas y Migradas, que representaran l’obra “MujerEres“, un espectacle que entén el teatre com un art guaridor, i que protagonitzen 16 dones en escena. A les 19:00 h de la tarda s’obren les portes cap a un espai de transformació, reivindicació i reparació col·lectiva de memòria, emoció, experiència i amor.


El dilluns 4 és el torn del Colectivo de Mujeres de Matagalpa, que representaran l’obra de teatre “Si Yo No Tengo Un Lugar” als jardins del CCCA Can Castells Centre d’Art. Com a resultat d’un profund procés de creació col· lectiva, i amb el procés de migració com a teló de fons, les protagonistes expliquen amb el cos l’experiència amb que es troben les dones al llarg del procés, oferint l’oportunitat d’establir una conversa amb la companyia un cop finalitza la representació.


El dimarts, les entitats vinculades al món de la cooperació tindran l’oportunitat de participar en un taller conduït per Miquel Carrillo, després de la publicació del seu llibre “La Nueva Cooperación” (2021, Icaria Editorial), per aprofundir i debatre sobre una proposta de política pública per a la Justícia Global.


I el dimecres arriba la proposta cinematrogràfica de la programació, amb el documental “Machines” del director Rahul Jain als Cinemes Can Castellet, que aprofundeix en la situació en que es troben les persones que treballen en algunes de les fàbriques tèxtils del nordest de l’Índia.


Amb l’objectiu de conèixer de més a prop les notícies que han arribat en els darrers mesos des de l’Afganistan, el dijous hi haurà la taula rodona amb Nadia Ghulam, escriptora i activista afganesa, i Mayte Carrasco, corresponsal de guerra i productora de documentals, per parlar sobre la situació de les dones i les nenes a l’Afganistan.

Una conversa imprescindible per poder comprendre la situació actual del país, que tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament, i que també es podrà seguir a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.


Després d’una setmana amb prostes diverses i de qualitat, el divendres 8 a les 20:00 h de la tarda es donarà per finalitzada aquesta edició amb el concert d’Orpheus XXI al pati de l’escola Can Massallera. Un projecte que sota el lema “música per la dignitat“, agrupa 20 instrumentistes i cantants en situació de refugi, que comparteixen la música i la cultura dels seus països d’origen amb una sensibilitat única.


Tota la programació és gratuïta i es celebrarà de manera presencial amb les mesures de prevenció sanitària corresponents. Per accedir caldrà reservar les entrades a través de la plataforma www.entrapolis.com


Bosses amb compromís

Com cada any el Barrejant compta amb un petit obsequi per donar visibilitat i suport als projectes de cooperació de la ciutat. En aquesta edició hem fet una bossa de comerç just de cotó orgànic amb la nova imatge de la cooperació santboiana: Sant Boi Compromesa. Es podran comprar en tots els actes presencials del programa del Barrejant’21 al preu de 5 € i tota la recaptació d’aquesta venda es destinarà als projectes de les entitats santboianes.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page