top of page

4.000 alumnes de 6 instituts de Sant Boi assistiran aquest curs als tallers de suport emocional

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | ADOLESCÈNCIA | SALUT MENTAL

 

Publicidad

 

4.000 alumnes dels instituts de Sant Boi participaran durant aquest curs en els tallers de gestió emocional oferts per l'Ajuntament als instituts en el marc de Pla de xoc d'adolescència. És una de les accions previstes per pal·liar els efectes de la pandèmia en un sector de població que ha patit especialment la situada creada per la covid.
Les primeres sessions dels tallers es van fer a finals de setembre. Sis centres (INS Rafael Casanova, INS Rubió i Ors, INS Ítaca, Pedagògium COS, Salesians i Col·legi Sant Josep) han demanat oferir aquesta formació al seu alumnat.


Amb el títol 'Omplint espais', el catàleg municipal de tallers de suport emocional ofereix diferents modalitats de continguts que varien segons les edats. Els més sol·licitats fins ara pels centres són els que tenen a veure amb l'abordatge de l'ansietat i el reforç de l'autoestima (també el dol, la gestió de conflictes o les conductes autolesives).


Les sessions son a càrrec d'un equip format per dues psicòlogues i un psicòleg . L'Ajuntament contracta professionals joves per desenvolupar aquestes accions amb la voluntat d'augmentar-ne l'impacte gràcies a una relació entre iguals i en un marc de confiança. Alhora, es genera ocupació juvenil.


Els tallers de suport emocional i psicològic són una de les accions que formen part del Pla de xoc d'adolescència, que l'Ajuntament i set entitats juvenils de la ciutat van signar a principis de juliol.


El pla té una dotació global d'1 milió d'euros i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Agbar.


A banda d'aquest servei, les persones adolescents i joves poden demanar hora als serveis d'atenció psicològica individualitzada oferts habitualment per l'Ajuntament (Troba't i Assessoria psicològica per a joves El Punt). Les entitats vinculades a centres oberts també compten amb serveis d'assessorament i acompanyament.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page