top of page

125 anys de l'arribada de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu i del nou Hospital de Sant Boi

NOTÍCIES SANT BOI | HOSPITAL | COMMEMORACIÓ

 

Publicidad

 

L'any 2020 va fer 125 anys que l'Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu va arribar a Sant Boi. Aquest fet coincideix amb la commemoració del 10è aniversari del nou Hospital de Sant Boi. Ara, amb la situació de la Covid-19 més relaxada, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu ho ha commemorat amb un acte de caire institucional i diferents activitats adreçades a la ciutadania.




El divendres 1 d'octubre es va celebrar l'acte central institucional, amb una missa commemorativa i la inauguració de d'una exposició sobre els 10 anys del nou hospital de Sant Boi.


L'endemà va continuar la celebració amb una festa ciutadana (fira hospitalària, batukada i concert) que va recollir activitats per a tota la família i la primera edició de la Cursa de l'Hospitalitat (2,5 km, l'equivalent a dues voltes al recinte del Parc Sanitari Sant Joan de Déu), oberta a la ciutadania, que va comptar també amb la participació de professionals sanitaris. Al llarg del mes estan previstes altres activitats que completaran les celebracions.


Vinculació històrica

El 1895 l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu es va instal·lar a la ciutat. Va adquirir el psiquiàtric que havia gestionat el Dr. Pujades. Durant més d'un segle l'Orde va treballar per a la defensa del centre d'assistència psiquiàtrica i, a finals del segle XX va apostar per la integració de la psiquiatria en el sistema sanitari.


L'any 2007 s'inicien les obres de construcció del nou Hospital de Sant Boi, que entraria en funcionament tres anys després, el 2010 amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de la ciutadania.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page