top of page

Viladecans gaudirà de la segona edició del festival Al Carrer Nadal

NOTICIES VILADECANS | FESTIVAL AL CARRER | NADAL VILADECANS



L'Ajuntament, les entitats i el comerç local es bolquen conjuntament en celebrar el Nadal al municipi i, enguany, s’hi han afegit vint viladecanencs i viladecanenques, en representació de tota la ciutadania, per tal d’aconseguir una cadena popular de felicitacions nadalenques que sigui original i fugi dels tòpics habituals a través de la seva història de com viuen el Nadal a Viladecans. Són els protagonistes de la campanya de comunicació municipal “A Viladecans, el Nadal és una altra història” i animen tothom a gaudir d’aquestes dates assenyalades a la ciutat assistint i participant en les nombroses activitats que s’han preparat per a una programació cultural i lúdica que inclou també la segona edició del festival de teatre Al Carrer Nadal.



La segona edició del Teatre Al Carrer Nadal presenta 33 funcions

El Nadal a Viladecans comptarà amb la segona edició del festival Al Carrer Nadal, la versió hivernal del festival d’estiu i que presentarà propostes teatrals, màgia, acrobàcies, malabars, clown, música i cercaviles. El festival aposta aquest any per més instal·lacions en la seva programació per oferir més possibilitats de gaudir de la cultura al carrer.


Del 28 al 30 de desembre de 2023, seran tres dies on 16 companyies d’arts de carrer (14 catalanes, una de la Comunitat Valenciana i una francesa) ens oferiran 17 espectacles que composaran 33 funcions al carrer. Els espais on es representaran els espectacles seran Can Xic, la plaça de la Sardana, la plaça de la Vila, el carrer de Sant Joan, el carrer d’Àngel Guimerà, el carrer del Doctor Reig i la plaça de la Constitució.


La companyia francesa Cirkulez oferirà l’espectacle “Pyramid”, el dijous 28 i el divendres 29 a Can Xic. Serà un espectacle de foc i pirotècnia en què el foc esdevé el protagonista real d’una història d’objectes flamejants, dansa i teatre físic; plena d’humor i poesia. 16 companyies proposen funcions teatrals, màgia, acrobàcies, malabars, clown, música i cercaviles.


Espectacles itinerants tancaran el festival cada dia: el divendres, 29 de desembre, a les 19 hores, l’espectacular batucada de la companyia Brincadeira, oferirà l’espectacle de percussió, ball i llums “Glow Drums”. El dissabte, 30 de desembre a les 19 hores, lluirà l’espectacular “Correllums” de la companyia Bacum, recentment estrenat a la Fira Mediterrània de Manresa. Es tracta d’una revisió innovadora de la cultura popular dels correfocs i ball de diables, fet amb forques de llum làser que projecten imatges sobre núvols de fum resultant un espectacle visual de moviment, fum i color.


Les companyies lleidatanes La Baldufa, Campi qui pugui i Fadunito oferiran també espectacles itinerants amb dos passis diaris, un de matinal i un de tarda, amb accions d’animació al llarg del carrer Doctor Reig. L’animació infantil se centrarà a la plaça de la Constitució, al carrer de Sant Joan (davant de l’església) i a la plaça de la Vila, amb instal·lacions artístiques per a tota la família en horari de matí i de tarda.


La programació d’activitats que han preparat per a les festes l’Ajuntament, les entitats i els comerços presenta novetats, en un any en què Viladecans ha sumat esforços perquè cap dia nadalenc no es quedi sense activitats festives i de promoció del comerç. Una de les novetats principals és la recuperació de l’ús d’un arbre natural per guarnir en aquestes dates la plaça de la Vila.


Una altra és que els Reis d'Orient, enguany, tornaran a llançar caramels a la Cavalcada del 5 de gener (sortida des d’Atrium Viladecans a les 18 hores), que en aquesta ocasió comptarà amb l’acompanyament de les escoles de ball locals. A més, es potenciaran, per part dels casals de barri, els tallers familiars durant les festes, i es crearà una discoteca inclusiva (23 de desembre, 17 hores, centre de joves Can Xic) organitzada per

ASDIVI, entitat local dedicada a la integració de persones amb discapacitats.


Entre la resta d’activitats que completen l’agenda de Nadal, destaquen les Campanades Infantils (31 de desembre, 11.30 hores) que tenen lloc a la plaça de la Vila amb una festa i avancen el Cap d’Any per als més petits de la ciutat. Aquest any, a més, l’activitat es reforça amb un espectacle previ de dinamització que farà les delícies dels nens i les nenes.


Publicitat



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page