top of page

Viladecans em Cuida se suma a la prevenció del suïcidi

NOTICIES VILADECANS | PREVENCIÓ SUÏCIDI | GENERALITAT DE CATALUNYA


Viladecans és un dels noranta municipis on la Generalitat de Catalunya ha desplegat les accions de carrer centrades en la prevenció del suïcidi. A través del programa de Viladecans em Cuida, que té en compte i executa accions per a la cura de la salut mental i emocional, la ciutat se suma així a aquesta nova campanya del Departament de Salut, engegada a la plaça de la Vila sota el lema ‘No el deixis caure en el pou del suïcidi’. L’objectiu és “incidir en l’entorn de les persones que tenen conducta d’ideació suïcida”, tal com s'afirma des de Salut, “per estendre’ls-hi la mà a les persones en aquesta situació”, tot donant a conèixer que tant les persones amb idees suïcides com les del seu entorn tenen el telèfon 061 a la seva disposició.LA CURA DE LA CIUTADANIA, CABDAL CONTRA EL SUÏCIDI

A Viladecans, les accions en favor de la salut emocional són un dels eixos clau del programa Viladecans em Cuida, centrat, entre altres coses, en la cura, el benestar i l’acompanyament de la ciutadania en situacions de vulnerabilitat. Com a part d’aquesta cura i acompanyament, el programa compta amb accions i línies de treball que poden ajudar a prevenir les idees de suïcidi, com ara plans contra la solitud i l’aïllament social, espais d’acollida emocional o serveis d’atenció i acompanyament psicològic. Aliniat amb els objectius sostenibles de vida saludable i resiliència de ciutat, la iniciativa aposta perquè Viladecans destaqui com a una ciutat cuidadora també en el marc de la salut mental i emocional, com un element essencial en favor de la inclusió, el benestar i la millora de les condicions de vida a la ciutat.


Segons les dades provisional de Codi Risc Suïcidi, l'any 2023 els episodis d'ideació suïcida van crèixer un 16 % en majors de 18 anys, confirmant la tendència creixent respecte a l'any anterior. La xifra es veu reflectida, també, en les més de 21.000 consultes ateses al telèfon 061, des que al 2022 Salut posés en marxa la Taula de Prevenció contra el Suïcidi. Les persones que més ha utilitzat aquest servei són les d’entre 41 i 65 anys, precisament la franja d'edat, sobretot la població masculina, en la qual més incideix la campanya "perquè no banalitzin situacions de risc, i acompanyin i ajudin la persona susceptible de desenvolupar una conducta suïcida".


Publicitat0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page