top of page

Sergio Garrote signa el seu millor Mundial de ciclisme adaptat amb un or i una plata

NOTÍCIES VILADECANS | SERGIO GARROTE | MUNDIAL DE CICLISME

Sergio Garrote ha assolit el seu millor resultat individual en un Campionat del Món de ciclisme adaptat. A Glasgow, el handbiker viladecanenc s’ha proclamat campió en la categoria de contrarellotge i subcampió en la de ruta en carretera. Només ha baixat del podi en la cita per relleus amb l’equip espanyol, que ha acabat cinquè després d’una accidentada cursa.

Amb aquestes dues noves medalles en un Mundial, el ciclista de Viladecans en suma ja dotze en aquest campionat en l’àmbit individual (dos ors, cinc plates i cinc bronzes), situant-se sempre en el podi en els sis Mundials que ha disputat des de l’any 2017. A més, n’ha sumat altres dues medalles amb l’equip de relleus (una plata i un bronce).

Garrote obria el 9 d’agost la seva participació en el Mundial de la millor manera possible: reeditant la brillant medalla d’or que ja va aconseguir l’any 2022 al Canadà per primera vegada en la seva carrera. El ciclista, també vigent campió de la disciplina als Jocs Paralímpics, va dominar amb autoritat la prova en una gran demostració d’esforç. Va prendre la sortida l’últim i va anar fent miques tots els registres dels participants anteriors durant els onze quilòmetres de la cursa. Movent la bicicleta amb els seus braços a una velocitat de gairebé 38 km/h de mitjana, es va imposar per 47 segons al francès Jouanny i per més d’un minut a l’italià Mazzone.

Dos dies més tard, Garrote afrontava un dels pocs grans reptes pendents encara en el seu palmarès: guanyar el títol mundial en ruta. Com ja li va passar els anys 2021 i 2019, el handbiker es va quedar a un pas d’aconseguir-ho. Només cinc segons el van separar de la glòria, que es va emportar el seu gran rival els darrers anys, el francès Jouanny, tot intercanviant-se les posicions de la cronometrada. Garrote va sortir a per totes a la prova i es va destacar en solitari en la primera volta al circuit, fins a arribar a tenir un minut sobre el francés. L’únic rival que el podia seguir de prop va anar retallar distàncies en la segona volta i va agafar al viladecanenc poc abans d’arribar a la meta tot aprofitant una baixada per escapar-se uns metres i guanyar una cursa vibrant.

Per tancar la seva participació mundialista, Garrote competia en la prova de relleus el 13 d’agost. L’equip espanyol, però, no va poder repetir els podis assolits el 2021 i el 2018. El primer rellevista, Martin Berchesi, es anar a parar contra les tanques en un incidient amb un rival i l’equip va tancar la primera posta últim classificat. Tot i recuperar distàncies, ja va ser impossible pujar al podi per a una Espanya que va acabar cinquena.