top of page

Segell viladecanenc en l’històric títol europeu de beisbol d’Espanya

NOTÍCIES VILADECANS | BEISBOL | EUROPEU ESPANYA


Després de 68 anys, Espanya ha tornat a coronar-se com a campiona d’Europa de beisbol aquest diumenge 1 d’octubre a Brno (República Txeca), amb tres components de Viladecans a les seves files: els germans Omar i Frank Hernández i el tècnic Félix Cano. Espanya s’ha imposat a la final de manera contundent (11-2) a la Gran Bretanya, després d’haver eliminat a les semifinals a Països Baixos, campiona en les quatre edicions anteriors. El combinat nacional ha guanyat tots sis partits disputats al campionat.


Omar Hernández, un dels fixes de la selecció espanyola, ha estat un dels protagonistes indiscutibles de l’equip i ha acabat al capdavant de la taula d’anotadors del torneig. El jove de 21 anys, fitxat fa quatre anys del Club Beisbol Viladecans pels Kansas City Royals d’Estats Units, va ser un dels més destacats en el duel de quarts de final davant Suècia (18-3), en anotar cinc curses, inclosos dos ‘home runs’. De nou, a les semifinals davant Països Baixos, va ser decisiu en fer la cursa que donava a l’equip l’empat després d’anar perdent per 6 a 1 en un duel que va culminar amb la remuntada espanyola (7-6), venjant així la derrota a la final de l’anterior campionat, l’any 2021. Omar ha rebut a la cerimònia de guardons els premis al jugador amb més curses i amb més 'home runs' del torneig.


El germà bessó d’Omar, Frank Hernández, que també va fitxar fa dos anys pels Chicago Cubs de les lligues menors nordamericanes, ha participat en tres partits al llarg del torneig, actuant una vegada al bateig en cadascun dels duels. Els Hernández van arribar petits de la seva Cuba natal i van fer el seu creixement professional al Club Béisbol Viladecans.


Fèlix Cano, històric jugador i veterà del cos tècnic de la selecció espanyola, ha estat en aquest campionat l’entrenador de primera base d’Espanya, la seva històrica posició sobre el diamant i amb la que es va penjar cinc medalles europees com a jugador i altres tres com a tècnic. Però és la primera d’or que aconsegueix.


Espanya no pujava al més alt del podi del Campionat d’Europa des de l’any 1955. L’equip nacional té també dues medalles de plata (1954 i 2016) i altres 15 de bronze (la darrera, assolida l’any 2019).


Publicitat




0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page