top of page

Qui serà nou alcalde de Viladecans? Carles Ruiz renova l’alcaldia de Viladecans 2023-2027

Actualizado: 12 abr

NOTICIES VILADECANS | POLÍTICA | RENOVACIÓ ALCALDIA VILADECANS


Un acord entre el PSC (12 regidors) i la coalició En Comú Podem (2) fa que el candidat socialista compti amb la majoria absoluta del Ple Municipal

Carles Ruiz renova l’alcaldia

L’alcalde Carles Ruiz seguirà en el seu càrrec durant el mandat 2023-2027, després de rebre el suport dels dotze regidors del seu partit (PSC) i dels dos de la coalició Viladecans En Comú Podem. El nou Ple Municipal, que va quedar constituït aquest 17 de maig, compta amb cinc grups polítics. Els altres tres (ERC, PP i VOX) van votar com a alcaldables els seus respectius caps de llista. Encarni García, d'En Comú Podem, com la més veterana de la Mesa d'Edat del nou Ple, va imposar la banda d'alcalde a Carles Ruiz després de la votació.


Carles Ruiz, que va ser escollit per al càrrec per primera vegada el 2005, va comptar amb 14 dels 25 vots per reeditar l'alcaldia. El Partit dels Socialistes i Viladecans En Comú Podem ja havien anunciat ahir la continuïtat de l'acord de govern de progrés, que han compartit des del 1999.


Carles Ruiz renova l’alcaldia de Viladecans

En el seu discurs, l'alcalde s'ha compromès a "continuar fent de Viladecans una ciutat que acompanyi els projectes vitals de cada persona i asseguri les oportunitats per a totes". Ruiz vol seguir impulsant "que Viladecans sigui el millor lloc per viure i treballar, situant les persones encara més al centre de les polítiques i l'atenció municipal" i ha destacat especialment l'aposta perquè "la gent jove tingui a la ciutat el seu lloc per formar-se, treballar i viure". Per això situa com a principals eixos de treball "l'educació, l'ocupació i l'habitatge, juntament amb l'impuls d'una forta xarxa de comunitat ciutadana" i l'aposta per ser una ciutat "més saludable i verda, caminant cap a la neutralitat d'emissions".


Ruiz ha destacat el treball del govern progressista local, ha agraït a Viladecans En Comú Podem continuar apostant pel pacte i ha destacat que Viladecans s'hagi convertit en "la ciutat espanyola líder en igualtat de rendes, la ciutat catalana on més persones tenen més estudis que els seus pares i una ciutat referent al seu entorn en la creació d'ocupació", ja que "en la darrera dècada hi ha un 50% més de viladecanencs treballant i a la ciutat han crescut un 250% els llocs de treball".


Nou alcalde de Viladecans 2023

Vuit cares noves i majoria de dones al Ple Municipal

Dels 25 regidors del nou Ple, disset ja havien ostentat aquesta representació anteriorment i vuit s'estrenen per primera vegada: Olga Morales i Irene Reus, al PSC; Joan Bausà, a ERC; Josefa Redondo, David Hernández i Fernando Moya, al PP; i Marina Ferrer i Josling Montilva, a VOX.


El nou Ple té majoria femenina entre els seus integrants, ja que compta amb 14 regidores i 11 regidors. És el tercer mandat municipal en què hi ha més dones que homes al plenari, després que el 2011 Viladecans fos la primera ciutat de la província a assolir aquesta situació.

Viladecans 2023-2027

Publicidad


0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page