top of page

Qui serà nou alcalde de Gavà? Gemma Badia renova l’alcaldia de Gavà 2023-2027

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIES GAVÀ | POLÍTICA | RENOVACIÓ ALCALDIA GAVÀ


“Em comprometo a seguir posant totes les meves energies al servei de Gavà i a atendre les necessitats i aspiracions dels seus veïns i veïnes”

Gemma Badia renova l’alcaldia

Gemma Badia, cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya en les eleccions del passat 28 de maig, és des d’avui la nova alcaldessa de Gavà. Badia ha estat reelegida, en primera votació, en obtenir la majoria absoluta amb els vots dels 10 regidors del seu grup, i del regidor de Junts per Gavà, Isidre Casas, arran de l’acord de govern subscrit ahir per ambdues formacions. Els representants de la resta de partits polítics amb representació en aquest mandat han votat als seus respectius caps de llista. En aquest cas, Miquel Roselló per ERC amb 3 vots; Mònica Parés per part del Partit Popular amb 3 vots; Miguel Ángel Herrera per En Comú Podem amb 2 vots; i Marc Cívico per VOX, també amb 2 vots.


En el seu discurs d’investidura, Gemma Badia ha assegurat que la decisió expressada per la ciutadania a les urnes donen al PSC “tota la legitimitat i la responsabilitat al PSC i la responsabilitat d’encapçalar el govern municipal, si bé és convenient i necessari comptar amb la major estabilitat possible per afrontar els reptes que ens plantegen”. En aquest sentit, ha defensat l’acord assolit amb Junts per Gavà i ha mantingut la mà estesa “a tothom que defensi els valors democràtics, respecti la convivència i els drets bàsics i treballi veritablement en benefici de Gavà i la seva gent a partir dels valors del progrés, sense passos enrere”.


Gemma Badia renova l’alcaldia de Gavà

Per a Badia, avui comença una etapa de certeses, garanties i transformacions, que afronta “amb el compromís de seguir posant totes les meves energies i capacitats al servei de Gavà i a atendre les necessitats individuals i col·lectives dels seus veïns i veïnes”. Una etapa que vindrà guiada per un nou Pla d’Actuació Municipal, alineat amb l’Agenda Urbana Gavà 2030, que recollirà com a punt de partida els compromisos que el PSC va adoptar en la campanya electoral i que s’obrirà a la participació ciutadana. “Contiuarem fent de l’escolta activa i de la participació un tret distintiu, un ingredient fonamental de la nostra manera de governar”, ha afirmat.


Gemma Badia ha avançat que la clau i objectiu essencial del nou govern “és atendre les necessitats i fer realitat aspiracions individuals i col·lectives, que vol dir resoldre problemes, acompanyar i donar suport, i millorar les condicions de vida”. Una prioritat que s’acompanyarà del treball per “dibuixar i fer realitat nous horitzons i oportunitats, abordar transformacions progressives que enforteixin el posicionament de Gavà a la metròpoli i al país”. Tot plegat, ha assenyalat Badia, amb el respecte i la preservació “d’un entorn a l’abast de tothom i que ens projecta”.


Nou alcalde de Gavà 2023

L’alcaldessa s’ha refermat en els tres eixos bàsics de la campanya electoral socialista: igualtat, qualitat i oportunitats per a tothom. Uns eixos que impliquen enfortir les polítiques socials, educatives i culturals, amb la dotació de més equipaments, i una fèrria defensa dels drets de les persones. ”Gavà és una ciutat feminista i orgullosament LGTBI; irrenunciablement diversa i integradora, i volgudament inclusiva i solidària”, ha afirmat


Uns drets que, per a l’alcaldessa, exigeixen garantir l’accés a un habitatge digne i treballar per la qualitat de vida “dia rere dia, incrementat la neteja, actuant contra l’incivisme i fent de Gavà una ciutat encara més segura, perquè la seguretat és una política essencial i progressista. Perquè volem barris nets, cívics i segurs, uns barris en els quals continuarem invertint, avançant en una mobilitat equilibrada, amb un transport públic suficient i de qualitat, més saludable i menys contaminant”.

Gavà 2023-2027

El Ple ha continuat amb la promesa o jura del càrrec dels 21 regidors electes. Els 10 regidors del PSC: Gemma Badia, Jordi Tort, Alba Riba, Èric Plaza, Cristina Agustí, José Manuel Vara, Catelijn Kerstens, Julio Tenorio, Laura Soler i Luis Alberto Guitart; els 3 regidors d’ERC: Miquel Roselló, Marta Jiménez i Andreu Pérez Lorite; 3 regidors del Partit Popular, Monica Parés, Lydia Fernández i Josep Llobet; 2 regidors d’En Comú Podem, Miguel Ángel Herrera i Estela Ortega; 2 regidors de VOX, Marc Cívico i Nora Eugenia Villafranca, i 1 regidor de Junts per Gavà, Isidre Casas.


En la seva investidura, Gemma Badia ha estat acompanyada dels seus predecessors al capdavant de la Corporació: Joaquim Balsera, alcalde de Gavà entre 2005 i 2014, i Raquel Sánchez, alcaldessa de 2014 a 2021 i actual ministra de Transports Mobilitat i Agenda Urbana, als quals Badia ha agraït la seva presència.



Publicidad


0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page