top of page

Ocupació rècord i atur en mínims des de 2008 a Viladecans

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIAS VILADECANS | TREBALL | ATUR

PUBLICIDAD


Juny es tancava amb 3.032 persones desocupades, la xifra més baixa en catorze anys. Des de l'esclat de la crisi econòmica en 2008, l'atur va anar escalant fins a arribar a les 6.700 persones en la primavera de l'any 2013. Llavors, una de cada cinc persones actives estava apuntada en les llistes de l'atur. Actualment, aquesta xifra està en el 9,2%, malgrat que hi ha més habitants que fa una dècada.


Igual que la crisi va fer pujar l'atur en tots els llocs, en els últims deu anys el progressiu descens ha estat generalitzat. Però a Viladecans l'evolució ha estat especialment positiva: la taxa d'atur se situa ara en xifres molt similars a la mitjana metropolitana i catalana (9%), quan abans tenia al voltant d'un 10% més de persones sense ocupació. El pròxim repte és acostar-se a la mitjana comarcal (ara en el 8,6%).


Rosa Cañisá, tinenta d'alcalde de Formació i Ocupació, destaca que aquesta millora “recull els esforços realitzats per atreure empreses a la ciutat, fer costat als negocis locals i ajudar al desenvolupament professional per a afavorir la seva inserció laboral, especialment a partir de la formació, l'acompanyament, les subvencions a la contractació i els programes d'experienciació laboral a l'Ajuntament”.La reducció de l'atur ha portat dades d'ocupació mai vistes a la ciutat. Al maig, s'establia el rècord històric de veïns i veïnes afiliades a la Seguretat Social (29.905), un 15% per damunt respecte a fa una dècada. Però no era l'únic sostre laboral que es trencava. El primer trimestre de l'any es va batre la marca d'ocupacions assalariades a Viladecans (15.913), un 50% més que fa una dècada. En aquest temps, les ocupacions autònomes (3.767) han baixat un 0,6%.


La tinenta d'alcalde assenyala que la creació d'espais per a l'activitat econòmica al costat de la C-32 “ha permès tenir més llocs de treball i més diversos a la ciutat, que s'està reindustrialitzant, agafant múscul en el sector d'oficines i tenint un fort component innovador entre les noves empreses”. Les ocupacions en el sector serveis han crescut un 56% en l'última dècada i en la indústria, un 46%. Cañisá apunta que “la reducció de l'atur i les oportunitats que porten les noves ocupacions es reflecteix ja en l'economia de les famílies, com mostren les dades de creixement de les rendes disponibles i la situació de Viladecans com la segona ciutat espanyola amb major igualtat de rendes”.


El 48% de les persones desocupades de Viladecans ho són de llarga durada, evidenciant les barreres que es troba molta gent. Rosa Cañisá apunta a la "necessitat de continuar ajudant especialment a dones, majors de 45 anys i persones amb baixa formació".

I és que el 70% de persones sense ocupació manquen d'estudis postobligatoris i, encara que l'atur baixa en totes les franges d'edat, el fa a menor ritme a partir dels 45 anys. A més, l'atur femení (11,4%) manté l'evolució d'estar per sobre del masculí (7,4%).


0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page