top of page

Mesures municipals a Viladecans per fer front a la nova fase d'emergència per sequera

NOTICIES VILADECANS | SEQUERA | MESURES MUNICIPALS


L’Ajuntament de Viladecans amplia les mesures davant la sequera en la nova fase d'emergència decretada per la Generalitat de Catalunya l'1 de febrer. Les noves actuacions se centren, principalment, en les instal·lacions esportives i educatives, per tal d'atendre a les necessitats de reducció de consums obligades per l'administració catalana.


A partir d'ara, les entitats esportives no poden fer ús, de dilluns a divendres, de les dutxes dels vestuaris en els camps, estadis, poliesportius i complexos esportius municipals. Les dutxes sí es poden utilitzar els caps de setmana després dels partits de competició, de moment. També s'han tancat les dutxes dels gimnasos de les escoles públiques. A més, a totes les instal·lacions esportives s'ha iniciat una campanya de conscienciació del bon ús de l'aigua i s'ha reduït la pressió de l'aigua de les dutxes de tots els vestuaris. A banda, als dos complexos esportius s'han tancat les fonts d'aigua de boca. També, a Atrium Viladecans s'ha tancat el jacuzzi. 


A més, l'Ajuntament deixa de regar totalment els camps de gespa artificial de futbol i rugbi. A l'estadi de beisbol, amb gespa natural, es manté el reg perquè compta amb subministrament d'aigua freàtica, que la Generalitat sí permet utilitzar.


Les mesures empreses per l'Ajuntament en les instal·lacions en l'anterior fase d'excepcionalitat per la sequera ja havien suposat un estalvi d'un 140 metres cúbics d'aigua a la setmana.


Donat el contingut consum local d'aigua i els nous esforços, la reducció de la pressió als domicilis de la ciutat, al contrari que en altres poblacions de la comarca, és encara una mesura llunyana en el temps si la ciutadania manté el compromís amb l'eficiència en l'ús de l'aigua.


L'alcalde Carles Ruiz emetrà els propers dies un ban per compartir amb la ciutadania i el teixit econòmic local les mesures d'aquesta nova fase i agrair-los la seva contribució a seguir tenint la màxima cura amb el consum d'aigua a les llars.


Com l'any passat, les agents cíviques tornaran a fer visites en breu a immobles amb jardins i piscines per recordar-los aquestes mesures. A més, la Policia Local ha començat a utilitzar un dron per comprovar el correcte compliment de les mesures quan arribi l'estiu, tot contrastant les imatges preses amb les que es prenen aquest hivern. En cas de detectar irregularitats, la Policia tramitarà les pertinents sancions econòmiques administratives que, a partir d'aquest any, l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'encarregarà de resoldre.


PublicitatComentários


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page