top of page

Les famílies ja circulen en Bicibús per anar a l’escola a Viladecans

NOTICIES VILADECANS | BICIBÚS | ESCOLA


Famílies de les escoles Mediterrània, Martí i Pol i Doctor Trueta ja han començat a fer servir regularment el Bicibús, la ruta en bicicleta que, a mode d’autobús escolar, va recollint (i deixant) alumnes i els familiars que els acompanyen amb cada nova parada.



La iniciativa va fer les primeres proves pilot al maig del 2022 i, ara, entra en servei regular fins al final del curs al juny. L’actual línia, de moment l’única que circula, neix al parc de la Marina i para en el seu recorregut a l’avinguda del Segle XXI amb el carrer de Catalunya, les escoles Pau Casals i Doctor Trueta i la Torre-roja. La darrera parada és a la plaça dels Voluntaris Olímpics, a la vora de les escoles Martí i Pol i Mediterrània. El servei es reprendrà el pròxim curs, amb una ruta senyalitzada per animar a les famílies a fer el recorregut de manera autònoma.


Amb el desplegament efectiu del Bicibús, Viladecans continua avançant en assolir la neutralitat d’emissions, una de les dues missions de ciutat per al 2030. L’objectiu és esperonar el canvi en la forma de desplaçar-se als centres educatius per una més sostenible i saludable, reduint l’ús del vehicle privat i, per tant, contribuint a pacificar el trànsit, reduir la contaminació de l’aire i impactar positivament en la salut de la ciutadania.


CIUTAT AMIGA DE LA BICICLETA


El Bicibús, alhora, és representatiu de l’aposta de Viladecans per la bicicleta, no només com a mitjà de transport habitual, sinó també de cohesió, salut i conscienciació i compromís mediambientals.


Entre carrils bici i ciclocarrers, Viladecans compta a data d’avui amb més de cinquanta quilòmetres de xarxa ciclable per tot el municipi, una extensió equivalent a la distància amb altres ciutats com Granollers o Vilafranca del Penedès. Aquesta xarxa, a més, ha de continuar creixent en els pròxims anys fins als seixanta quilòmetres, amb la construcció dels nous carrils a la carretera de Sant Climent, a l'accés de la platja de la Murtra i al nou barri de Llevant.


En el darrer any, també, s’ha desplegat a la ciutat el servei metropolità de bicicleta compartida AMBici, amb tretze estacions i 260 ancoratges per a bicicletes.


Publicitat



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page