top of page

Les dades de mobilitat en temps real, a Viladecans al nou portal web Viladecans al dia

Actualizado: 15 abr

NOTICIES VILADECANS | MOBILITAT | VILADECANS AL DIA


El nou portal web Viladecans al Dia es va presentar per l’alcalde Carles Ruiz el passat dimarts 9 d’abril en un acte que va tindre lloc a Podium Viladecans. Es tracta d’un portal pioner a Catalunya en unificar tots els continguts de mobilitat, perquè tothom tingui a la seva mà dades per apostar per una mobilitat més eficient i sostenible. Es podrà consultar des de la web municipal, però també compta amb un accés directe, al que pots accedir des d'aquest enllaç.



La tecnologia permet tenir cada vegada més informació per planificar els desplaçaments, però en molts casos porta a estar pendents d’aplicacions diferents segons el servei que volem fer servir. Viladecans al Dia aplega moltes dades, incorporant cinc visors temàtics interactius amb 32 capes d’informació que posen a l’abast tant dades obertes municipals com d’altres organismes, esdevenint una eina pionera a l'entorn.


El nou portal permet saber quan arribarà el bus o el tren que es vol agafar, conèixer si es podrà aparcar en una estació la bici compartida d’AMBici o la pròpia al Bicibox, o bé veure l'estat i les càmeres del trànsit als carrers o a l'autopista per decidir el millor recorregut. Així mateix, es pot comparar el preu al dia dels carburants a les benzineres.


A més, també permet localitzar sobre plànol, entre d'altres, carrils bici i ciclocarrers, aparcabicicletes, punts de recàrrega elèctrica, places d’estacionament per a persones amb discapacitat o zones d’estacionament regulat i de càrrega i descàrrega. També situa els radars, tant de velocitat com semafòrics, que estan instal·lats per pacificar el trànsit i afavorir la seguretat viària, i permet accedir als plans o tràmits locals relacionats amb la mobilitat i saber més sobre serveis com el cotxe elèctric compartit Vilawatt o el Dipòsit Municipal.


Per altra banda, el portal ofereix dades en temps real de la xarxa de sensors municipals de qualitat ambiental i contaminació acústica, molt vinculades a la mobilitat. Aquests visors faciliten la comprensió dels valors en funció dels llindars establerts a través d'un model de colors. A Viladecans al Dia també hi ha un accés directe a la Seu Electrònica, on s’apleguen moltes més dades obertes relacionades amb la vida de la ciutat i s’hi pot realitzar la tramitació de gestions municipals de tot tipus, la verificació de documents electrònics, el pagament de tributs en línia o la petició d’atenció presencial.


El nou portal web, ha estat desenvolupat per l’Ajuntament amb fons europeus NextGenerationEU amb el suport del Ministeri de Transports.


Publicitat



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page