top of page

La nova via de cornisa orbrirà aquesta primavera a Viladecans una revolució per a la mobilitat

Actualizado: 12 abr

NOTICIES VILADECANS | MOBILITAT | CIUTAT



Es calcula que uns 3.000 cotxes utilitzaran cada dia el nou carrer per a connectar la zona alta de la ciutat amb les vies interurbanes.


Són tan sols 1.300 metres lineals de carrer, però prometen convertir- se'n una important revolució per a la mobilitat dins de la ciutat. La nova via de cornisa, promoguda per l'Ajuntament de Viladecans amb la creació del nou barri de Llevant, afronta aquestes setmanes la seva última fase. Es tracta d'un tram de tot just 150 metres al costat de la plaça d'Espanya, que completaran el seu recorregut des de l'avinguda de la Fraternitat.


Amb això, la via de cornisa unirà de manera directa des d'aquesta mateixa primavera la part alta de la ciutat amb el polígon Can Calderón i suposarà un nou eix de distribució del trànsit cap a les principals vies interurbanes, com l'autovia C-32 o la comarcal C-245. A més, pot contribuir a descongestionar l'accés 50 de l'autopista en facilitar el desplaçament a l'accés 52.


La via de cornisa comptarà amb dos carrils per sentit, en els quals es podrà circular a una velocitat màxima de 40 km/h. El vial discorre com a circumval·lació al nou barri i fa de frontera en gran part amb l'espai forestal.


Els dos sentits del trànsit estaran separats per una mitjana en la qual s'han instal·lat un centenar de fanals i s'han plantat, al costat de les rotondes, més de 200 arbres.


BARRIS MÉS PACIFICATS

El nou carrer comptarà amb àmplies voreres per al passeig dels vianants i disposarà en tot el recorregut d'un carril bici. De fet, el nou barri disposarà de 3 quilòmetres de xarxa pedalable, connectats amb l'àmplia xarxa urbana actual i amb el carril bici de la C-245 cap a altres poblacions del Delta del Llobregat.


La finalització de la nova via de cornisa estava pendent dels treballs de la distribuïdora elèctrica Endesa per a retirar diferents torres elèctriques que subministren energia a diversos municipis de la zona Delta del Llobregat a partir de la subestació situada al costat del cementiri. La urbanització del barri de Llevant comporta en total la retirada de 29 torres elèctriques que poblaven aquesta zona i el soterrament dels seus cables. Gairebé la meitat de les torres ja s'han desmuntat i la resta el farà en els pròxims mesos.


Després de les obres de l'últim tram, la via de cornisa s'asfaltarà en les pròximes setmanes, l'últim pas per a posar en servei aquest nou eix viari que, sens dubte, suposarà una transformació en la mobilitat de la ciutat.




0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page