top of page

L’Hospital de Viladecans rep el premi al millor hospital en les estratègies de gestió de la sang

NOTÍCIES VILADECANS | TRANSFUSIÓ DE SANG | SALUT

 

Publicidad

 

L’Hospital de Viladecans ha rebut el premi a l’hospital amb un major increment anual en l’índex MAPBM (Maturity Assessment in Patient Blood Management), juntament amb l’Hospital Parc de Salut Mar, durant l’acte de lliurament dels VII Premis MAPBM, que va tenir lloc a l’Auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.




Aquests guardons, organitzats pel grup de recerca MAPBM i Vifor Pharma, premien els hospitals que integren les estratègies de gestió de la sang dels pacients i que obtenen millors resultats en seguretat i eficiència, amb la finalitat de contribuir el desenvolupament i la recerca en l’àmbit del PBM (Patient Blood Management). Optaven als premis els 48 hospitals de l’estat espanyol que participen al programa.


L’equip PBM de l’Hospital de Viladecans que ha sigut guardonat és un equip multidisciplinari liderat per la Dra. Ana Faura, del servei d’Anestesiologia i Reanimació i compost pel Dr. Vicens Rodríguez (Anestesiologia i Reanimació), la Dra. Perla Yupanqui (Medicina Interna), el Dr. Jordi Jarné (Urgències), el Dr. Eduardo Moreno (Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia), el Dr. Albert Sueiras (Cirurgia), la Dra. Claudia Imperiali (Laboratori), el farmacèutic Tomàs Casasín, la infermera Susana Lozano (Supervisora d’Hospitalització) i el José Luís Campuzano (Secretaria tècnica).


La Dra. Ana Faura agraeix el premi, que suposa “la visualització de la progressió de la tasca de tot l’equip i una estimulació extra per seguir millorant”. A més, insisteix en la importància d’una òptima gestió de la sang del pacient amb la finalitat de la millora constant de la qualitat assistencial i l’evolució clínica del pacient.



Model PBM

L’Hospital de Viladecans aposta, des de fa anys, per racionalitzar l’ús dels components sanguinis en les seves intervencions quirúrgiques.


Aquesta pràctica es va materialitzar, el 2017, amb la integració del centre al projecte PBM (Patient Blood Management), que inclou un model de gestió de la sang dels pacients integrat per recomanacions que pretenen evitar la transfusió innecessària durant les intervencions quirúrgiques i millorar l’evolució clínica de les persones operades.


Hi ha estudis que afirmen que més de la meitat de les transfusions de sang que es fan als hospitals són evitables.


El model PBM es basa en l’optimització del volum sanguini que es fa servir al quiròfan, la minimització de les hemorràgies i l’optimització de la tolerància a l’anèmia.


Des del 2011, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana a les organitzacions sanitàries adoptar el model PBM i des del 2017 ho fa la Unió Europea.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page