top of page

S'entreguen els primers certificats de l'Escola de Noves Oportunitats a Viladecans

NOTICIAS VILADECANS | NOVES OPORTUNITATS | JOVENTUT

PUBLICIDAD


Arriba l'estiu, i amb ell la fi del curs educatiu 2021-2022 a la ciutat! Per celebrar-ho, una trentena d'estudiants de l'Escola de Noves Oportunitats (ENO) han rebut aquest dimarts el seu diploma de reconeixement, per els reptes assolits durant el curs, de la mà de Carles Ruiz, alcalde de Viladecans i la Rosa Cañisà, tinenta d'alcalde de Servei de Formació i Ocupació. Durant l'acte, també s'ha dut a terme la presentació del documental Lidera el teu propòsit.

L'acte s'ha organitza en el marc de l'Escola de Noves Oportunitats (ENO) de la línia estratègica de Formació i Treball per a Joves del Servei de Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Viladecans. Aquest servei de l'Ajuntament té per finalitat millorar millorar les capacitats i habilitats personals del jovent, a través del desenvolupament de programes específics per a l'assoliment de competències professional i personal, mitjançant metodologies de treball innovadores i amb una atenció i acompanyament personalitzat que en col·laboració amb els agents del territori es dona una resposta integral a les seves necessitats. Durant aquest, l'alcalde ha dut a terme un discurs on ha destacat que no s'ha de tenir por a equivocar-se: "Sembla que quan algú s'equivoca estàs condemnant, i no és així. El que volem fer des de l'ENO és donar l'oportunitat de provar coses, equivocar-nos i aprendre el que no hem de fer i el que volem.'


A l'Escola de Noves Oportunitats de Viladecans et donem una nova oportunitat per ser el que vulguis ser. Es tracta d'un model metodològic que afavoreix l'equitat educativa i la igualtat d'oportunitats dels joves de la ciutat. D'aquesta manera volem donar confiança de les persones joves per aconseguir reprendre el seu itinerari professional i personal i que aconsegueixin les seves metes professionals. L'ENO proposa itineraris educatius i formatius personalitzats a través de metodologies pedagògiques innovadores, entorns d'aprenentatge flexibles, modulars i basats en la diversitat per a l'èxit educatiu o laboral.


L'objectiu de la jornada ha estat valorar el recorregut de l'alumnat a l'ENO. S'ha donat reconeixement al seu canvi des de l'inici de la fase d'acollida fins al final del seu itinerari formatiu. L'alumnat ha estat acompanyat i orientat durant aquest procés d'autoconeixement, d'exploració dels seus interessos, de desenvolupament de les seves competències instrumentals i transversals. En total, l'ENO ha matriculat 89 alumnes des de la seva posada en marxa i ha contactat 309 joves de Viladecans d'entre 16 i 24 anys. Dels alumnes matriculats un 51% dels joves d'entre 15 i 18 anys, un 36% entre 19 i 22 i un 13% entre 23 i 26 anys.

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page